Ivan Gazidis otkriva: Evo KAKO smo Milan DIGLI IZ PEPELA!

Autor:

Sport

16.02.2021

09:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi obožavaoci "rosonera" očajavali su godinama, razočarani očajnim stanjem i rezultatima kluba posle "dana slave" ranih 2000-ih. Sada konačno imaju čemu ponovo da se raduju, a jedan od najzaslužnijih za preporod je generalni direktor Ivan Gazidis.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ivan Gazidis tokom predstavljanja mladog Haugea

Možda jesu izgubili prvo mesto u Seriji A, možda ih jeste prestigao gradski rival Inter, ali to ne oduzima apsolutno ništa od, do sada, sjajne sezone Stefana Pijolija i njegovih izabranika.

Ključ svega bilo je dovođenje finansija u red, ističe Gazidis.

Došli smo u klub koji je bio u zaista lošoj finansijskoj situaciji. Prihodi su dugo stagnirali, dok su paralelno troškovi porasli što je dovelo do veoma velikih gubitaka. Istovremeno ostali klubovi su napredovali", premotao je Gazidis film na stanje u klubu pre tri godine, kad je preuzeo čelnu funkciju - počeo je nekadašnji glavni operativni direktor Arsenala.

On je u klub stigao 2018. godine, od kada je počela svojevrsna "renesansa", pa su klub napustili nepotrebni, a pojačali isključivo oni koji su sposobni da naprave razliku.

To nije situacija koju rešite preko noći, potrebno je vreme. Iako to nije popularno, morali smo da smanjimo troškove pokušavajući da poboljšamo performanse. Uveravam vas da to uopšte nije laka stvar. Da smo radili iste stvari kao klubovi poput Juventusa i Intera nikad im ne bismo prišli i bili u mogućnosti da se takmičimo sa njima jer su bili ispred nas sa svojim planovima - dodao je on.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ivan Gazidis

Milan u četvrtak gostuje u Zvezdi, kada će se rivalstvo koje je uspavano još od 2006. godine ponovo probuditi.

Crveno-beli uživaju podjednako uspešan i stabilan period, ali je Gazidis sa dovođenjem Paola Maldinija na mesto sportskog direktora bio pun pogodak.

- Fokusirali smo se na mlade igrače, kupili smo i nastavićemo da kupujemo sjajne talente iz celog sveta, igrače željne dokazivanja. Takođe, angažman Ibrahimovića je bio veoma važan u toj strategiji. Iako su godine u kojima se nalazi poseban izazov za njega, on ima posebnu vezu sa klubom. Preuzeo je ulogu lidera u mladom timu i doneo Milanu povratak u vrh. To je poseban izazov za njega - pohvalan je prema svom prekaljenom veteranu Gazidis.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ivan Gazidis

Upravo je dolazak Šveđanina stavio sve na svoje mesto, pa Stefano Pioli sada zaista ima ekipu po "svojoj meri".

- Bilo je potrebno naći i pravog trenera, što smo uspeli angažmanom Stefana Piolija. Posle karantina i prekida sezone zbog korona virusa imali smo fantastičan period koji se ne može svesti samo na rezultat - pobede ili poraze. Za Milan je pobeda imperativ, ali nije dovoljna. Želimo da igramo dinamično, proaktivno o da to radimo sa mladim timom - zaključio je Ivan Gazidis.

 

Možda "rosonerima" posle kiše konačno sija sunce, ali se na horizontu naziru oblaci u vidu Crvene zvezde, čije se "Delije" bez sumnje nadaju da njihovi puleni mogu da "potope" Milan i naprave ogroman uspeh u Evropi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading