IZGINITE ZA ZVEZDIN DRES: Legenda crveno-belih ima MOĆNU PORUKU za Stankovićevu četu pred meč sa Milanom!

Autor:

Sport

15.02.2021

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kroz istoriju Crvene zvezde dugu 76 godina prošao je veliki broj igrača, neki su ostavili duboki trag u srcima delija, dok su drugi, koji nisu imali kvalitet, brzo zaboravljeni. Jedan od ljudi koji su s ponosom nosili crveno-beli dres i išli glavom gde drugi ne bi nogom, bio je i legendarni makedonski štoper Ilija Najdoski (56).

RepublikaFoto: Starsport
Ilija Najdoski

Popularni Ilija Gromovnik je deo generacije Beograđana koji su 1991. bili prvaci Evrope i sveta, a u intervjuu za Srpski telegraf pričao je o predstojećoj utakmici šampiona Srbije protiv Milana u prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope, koji se igra u četvrtak od 18.55 u prestonici naše zemlje. Nekadašnji defanzivac istakao je kakve su šanse njegovog voljenog tima protiv roso-nera, koliko su bitni navijači, ali i podsetio se čuvene magle i susreta protiv sedmostrukog osvajača Lige šampiona sada već davne 1988.

Šta Zvezda treba da uradi u četvrtak da bi došla do pozitivnog ishoda?

- Milan je Milan, istorija kluba stoji iza njih, ali sve zavisi od naših igrača. Kao fudbaler Zvezde, moraš da veruješ u sebe, obaveza ti je da izađeš na teren i izgineš za crveno-beli dres.

Kruže priče da Milan dolazi s drugim timom?

- Glupo je pričati o sadašnjem Milanu, kao ekipi i njihovoj snazi. Ko god da dođe u Beograd to je suvi kvalitet. Ne možeš da igraš za roso-nere ako nisi kvalitet.

U kojoj je meri bitan faktor trener Dejan Stanković?

- Verujem u ekipu i Dekija. On poznaje dobro mentalitet i snagu Milana iz igračkih dana. Sigurno će sa svojim stručnim štabom spremiti najbolju taktiku za pozitivan rezultat.

Kako gledate na izostanak Aleksandra Kataija?

RepublikaFoto: ST/Nemanja Pančić

- Velika je šteta što Aleksandar Katai neće biti na terenu, on je reprezentativac i neko ko može da napravi razliku.

Koji je najveći hendikep crveno-belih pred ovako veliki meč?

- Definitivno najveći hendikep bi bila prazna Marakana ako ne bude navijača. Ja sam 1988. igrao protiv Milana pred 100.000 ljudi. Ili, recimo, da je atmosfera kao protiv Liverpula, ne bi se Milan dobro proveo.

Dolazimo do čuvene magle, pamtite li i dalje tu noć?

 

- Ta utakmica... Dobro smo odigrali, 1:0 vodili, oni su dobili crveni karton, sve nam se nacrtalo. Piksi i Dejo su plesali po terenu i onda magla odjednom. Prvi i jedini put u karijeru mi se dogodilo tako nešto. Nismo mogli da vidimo na jedan metar, sreća je bila na njihovoj strani. Da nije pala magla, pao bi Milan.

Na Marakani su igrala dva najjača Milana u istoriji, koji je, prema vašem mišljenju, bolji, onaj iz 1988. ili iz 2006?

- Legendarna je ekipa Milana iz 2006, ali ova protiv koje smo mi igrali 1988. najjači je Milan u istoriji. Van Basten, Gulit, Rajkard, Anćeloti, Maldini, Kostakurta, Barezi, Donadoni... Nikoga ne bih izdvojio, vidite po imenima, ne zna se ko je bio bolji od njih 11.

Zvezda pisala Vučiću: Predsedniče, dozvolite nam 15.000 navijača!

Crvena zvezda poslala je pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću sa molbom da razmotri mogućnost organizacije utakmice u četvrtak pred 15.000 navijača na tribinama, odnosno 30 odsto kapaciteta stadiona.

- Crvena zvezda je spremna da organizuje utakmicu uz prisustvo 30 odsto navijača od kapaciteta stadiona, a u skladu sa protokolima UEFA tokom pandemije KOVID-19. Verujemo da snagom vašeg autoriteta možete da nam pomognete da dočekamo veliki Milan pred navijačima, uz striktno poštovanje svih propisanih mera kriznog štaba i UEFA - obezbeđivanje distance, nošenje maksi, provera temperature i drugi elementi - stoji u pismu crveno-belih.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading