Bivši selektor Srbije ispisao istoriju pa dao otkaz

Autor:

Sport

15.11.2017

17:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši selektor reprezentacije Srbije Dik Advokat od klupe Holandije oprostio se rekordnom 37. pobedom posle meča protiv Rumunije (3:0).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dik Advokat

Advokat je završio treći mandat u selekciji Holandije i to nakon što je u Bukureštu postao selektor sa najviše pobeda u istoriji "oranja".

On je nadmašio rekord star čak 77 godina engleskog stručnjaka Boba Glendeninga koji je imao 36 trijumfa na klupi Holandije, jedan više od legendarnog Marka van Bastena.

- Odlazim jer mislim da je došlo vreme za novu generaciju. Nisam se uopšte dvoumio oko odlaska, vreme je da se mlađi pokažu - rekao je Advokat, a prenosi sajt FS Holandije. 

 
RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dik Advokat

Advokat je u maju preuzeo Holandiju i ostvario šest pobeda na sedam utakmica, ali to nije bilo dovoljno da u kvalifikacionoj grupi za Mundijal bude ispred Francuske i Švedske. 

Kratko, samo četiri meseca, proveo je i kao selektor selekcije Srbije i to neuspešno u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine. 

Tokom duge karijere vodio je reprezentacije Belgije, Južne Koreje, Rusije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, a na klupskoj sceni PSV iz Ajdhovena, Glazgov Rendžers, Borusiju Menhengladbah i Sanderlend.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading