VELIKA ISPOVEST LUKE JOVIĆA: "Delije" će pasti u nesvest posle ovih reči - Real ne može da se poredi sa Zvezdom!

Autor:

Sport

08.02.2021

13:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski fudbaler Luka Jović je govorio opširnoj intervjuu za sajt Bundeslige! Podsetio se fudbalskih početaka u Crvenoj zvezdi, perioda u Real Madridu i očekivanjima u nastavku karijere.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luka Jović

Za svega 122 minuta na terenu već pet golova u drugom mandatu u Ajntrahtu. Još uvek počinje mečeve sa klupe iako je u Nemačkoj, ali i Evropi viđen kao fudbalska zvezda, ali on ne vidi sebe tako.

- Iskreno, ne. Došao sam ovde da bih povratio samopouzdanje, da se vratim na prethodni nivo, ne da me gledaju kao zvezdu. Vratio sam se jer je to bila najbolja opcija za mene u ovom trenutku- kaže Jović na početku razgovora za sajt Bundeslige.

Međutim, drugi imaju nešto drugačije viđenje.

- Iskreno, ja nisam primetio, ali Filip Kostić mi je rekao da su po mom ulasku na teren u meču sa Hertom protivnički fudbaleri drugačije reagovali. Ali ja nisam to primetio.

A kako bi on sebe okarakterisao?

RepublikaFoto: Starsport

- Nije na meni da kažem, to bi drugi trebalo da procene, ali mogu da kažem da sam lisica u kaznenom prostoru i da sam uvek dobro postavljen.

Potom se osvrnuo na period koji je proveo u Real Madridu.

- Sigurno sam napredovao i sazreo u Madridu. Čast je igrati za najveći klub na svetu, a sreća deliti teren sa najboljim igračima na planeti… Bilo mi je teško na početku, jer sam još bio mlad, imao sam 21 godinu. Trebalo mi je vremena da saberem misli i shvatim da sam među najboljim igračima sveta u poslednjoj deceniji, na različitim pozicijama. Pored takvih igrača učiš svaki dan. Treninzi sa najboljim defanzivcima na svetu su bili dobra škola za mene.

Nije ni lako do Lige šampiona u Bundesligi. Koliko je u stvari ona drugačija od Primere?

 

 

 

- Različite su, obe imaju vrline i mane. Nekim igračima više odgovara prvenstvo Španije. Tehnički je bolja, Bundesliga je fizički teža.

Jović će posebno mesto u srcu uvek čuvati za Crvenu zvezdu.

- Najlepše uspomene. To je klub u kome sam proveo 10 godina. Oni koji nisu u klubu ne mogu da razumeju te emocije. To je moj klub.

I u njemu, mnogo ljudi koji su Jovića napravili fudbalerom kakav je danas.

- Toma Milićević me je doveo u Crvenu zvezdu. Posle sam promenio nekoliko trenera, ali morao bih da istaknem Bratislava Živkovića, on je najviše uticao na moj razvoj. Najviše mi je pomogao i privatno. Vrlo važna figura u omladinskom stažu… A u omladinskoj školi Zvezde naučiš da pobeđuješ. Razvijaš taj pobednički mentalitet. Dobio sam skoro svaku utakmicu tamo. Vrlo dobra generacija je to bila i imala je veliki uticaj na moj mentalitet- završava Jović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading