KAKO ĆE SE OVO SVIDETI "DELIJAMA"? Liga Evrope POD ZNAKOM PITANJA, UEFA DONOSI DRASTIČNU ODLUKU!

Autor:

Sport

03.02.2021

09:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Taman kada se navijači Zvezde raduju nastavku sezone iz bajke fudbalera Zvezde, UEFA preti da tome stane na put!

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Zvezde dobili su krajnji rok do kada moraju da odigraju meč sa Milanom

Kako tvrde iz evropske kuće fudbala, postavljeni su krajnji rokovi kada moraju biti odigrane utakmice Lige Evrope i Lige šampiona.

Haos koji je kovid 19 izazvao nema kraja, pa organizatori očajnički pokušavaju da pohvataju sva pravila i ograničenja od države do države, pa da naprave neku formu funkcionalnog plana.

Sve je moguće, ali jedno je sigurno: do 5. marta moraju biti odigrani mečevi osmine finala Lige Evrope.

Crveno-beli, hvala bogu, nikakavu muku trenutno ne muče sa koronom, pa se nadaju što ranijem susretu sa Milanom, posebno zato što posle pripremama Stankovićeva ekipa izlgeda odlično.

Ne samo da nisu primili gol na celim pripremama, već i Falčineli buši mreže gde god stigne, dok bi dolazak Falka mogao da da novu dimenziju ekipi. 

RepublikaFoto: crvenazvezdafk.com
Filipo Falko trebao bi da predstavlja veliko pojačanje na Marakani

Liverpul bi 16. februara trebalo da igra u Nemačkoj protiv Lajpciga, prvu utakmicu osmine finala Lige šampiona. Nemačka je uvela ograničenje putovanja iz Engleske, gde se širi zaraza novim sojem korona virusa.

Ako Liverpul ne bude mogao da putuje u Nemačku, moglo bi da se promeni domaćinstvo, pa da se prva utakmica odigra u Engleskoj, pošto nemačke vlasti imaju blaže mere za povratak svog stanovništva u zemlju.

UEFA zahteva od klubova "da sarađuju sa svojim fudbalskim savezima kako bi od nadležnih dobili izuzeća od postojećih ograničenja putovanja poput zatvaranja granica i zahteva za karantin”.

Utakmice osmine finala trebalo je da se završe 17. marta, a da se prve četvrtfinalne utakmice igraju 6. i 7. aprila. Takmičenje u Ligi Evropa nastaviće se 18. februara, a utakmica Befnike i Arsenala imaće moguće probleme sa putovanjem.

UEFA je navela da utakmice šesnaestine finala Lige Evropa moraju da se završe do 5. marta, šest dana pre nego što je planirana osmina finala.

Postoji nekoliko mogućnosti za odigravanje odloženih utakmica u već gustom kalendaru. Reprezentacije će zvati igrače od 22. do 31. marta za utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

 

Ako klubovi imaju ograničenja koja utiču na njihove utakmice, pravilnici takmičenja određuju krajnji rok do ponedeljka u sedmici pre nego što se obavesti UEFA.

– Klub domaćin mora da predloži odgovarajuće alternativno mesto koje se može nalaziti i u neutralnoj zemlji – navela je UEFA.

"Delije" se bez sumnje nadaju da njihov klub neće morati da koristi takve mere, ali se definitivno raduju okršaju sa "starim poznanikom" sa "čizme".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading