KAO FENIKS: Šapekoense se vratio u elitu posle tragedije, pehar podigao NAJVEĆI HEROJ!

Autor: Marija Stefanović

Sport

01.02.2021

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Šapekoensea postali su prvaci brazilske Serije B nakon pobede nad Konfijanseom (3:1), a pobednički pehar je podigao Alan Rušel (31), jedan od trojice fudbalera koji su preživeli tragičnu avionsku nesreću 2016.

FK Šapekoense

Rušel je nesreću preživeo sa teškim povredama kičme, ali je uspeo da se oporavi i ponovo zaigra.

Fudbaleri Šapekoensea su morali da slave na poslednjem meču takmičenja sa dva gola razlike da bi uspeli da se vrate u elitni rang jer je glavni konkurent Atletiko Mineiro pre njih savladao Avai rezultatom 2:1. Na kraju, oni su to i uspeli, a pobednički pogodak u 98. minutu meča je postigao centarfor Anselmo Ramon (32) i doneo veliko slavlje svom klubu.

 

Ovo je bio veliki uspeh za klub iz Brazila koji je doživeo tragičnu nesreću 2016, kada je nastradalo 19 članova ekipe, putujući na meč finala Kopa Sudamerikane protiv Atletiko Nasionala. Nakon ove strašne tragedije Šapekoense je bio u velikim finansijskim problemima i zbog toga su morali da pređu u niži rang takmičenja, ali sada se vraćaju na velika vrata.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading