UEFA LUDAČKI OPTIMISTIČNA: Izjava predsednika evropske kuće fudbala ŠOKIRALA JAVNOST!

Autor:

Sport

29.01.2021

16:12 >> 16:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Ćeferin, predsednik UEFA, pokazuje gotovo ludački optimizam kada je organizacija odloženog Evropskog prvenstva u pitanju.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Srbije mogli bi da budu u opasnosti na EP

On je najavio da planovi evropske kuće fudbala ostaju ne promenjeni uprkos pandemiji, te da stoji plan da turnir i dalje bude održan u 12 država.

Kada bi zanemarili logističku noćnu moru koju ovakav podvig, posebno od izbijanja kovida, predstavlja, uvideli bi bezobzirnost, nebrigu i gramzivost na najvišem nivou. 

Ako na nečemu barem treba da se Ćeferinu oda počast, onda je to njegova iskrenost, pošto nije okolišao, već je objasnio da se na turniru insistira zato što je finansijska "krava muzara" za UEFA.

Turnir je trebao da se odigra prošlog leta, ali je, logično, EP pomereno za ovo leto. 

Nažalost, ne deluje kao da se situacija sa odvratnim virusom koji hara našom planetom preterano poboljšala, pa bi bilo ravno ludilo da se organizuje turnir gde bi učesnici bili pod velikim rizikom od zaraze, o činjenici da bi koronu dalje proširili da ni ne govorimo.

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Ćeferin i Slaviša Kokeza

NBA je postavio savršen model za funkcionisanje turnira u ovom dobu sa svojim "Balonom", pa sada svi, osim izgleda glavnih odgovornih iz evropske kuće fudbala, koriste taj sistem (primer, Australijan open). 

Spremni su za sve opcije, tvrdi Ćeferin, pa čak i da izaberu jednog domaćina, ako baš moraju.

- Veliki sam optimista da će stanje biti sve bolje što budemo bili bliži turniru kada je kovid u pitanju. Važno je da gradovima i državama damo što više vremena da pripreme adekvatno teren do Juna ili Jula. Postupamo kao da će turnir i dalje biti u 12 država, ali smo razmotrili i opcije za solo organizatora - istakao je Rus.

Razgovor sa "Russia Today" je završio sa pričom o navijačima.

- Fanovi su razlog zašto je fudbal toliko specijalna igra. Moramo dati sve od sebe kako bi uspeli da ih vratimo na tribine - zaključio je predsednik UEFA Aleksandar Ćeferin.

 

 

 

Podsećamo, Srbija će se od 24. marta boriti za plasman na EP, i to u grupi A sa Portugalom, Irskom, Luksemburgom i Azebejdžanom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading