KLOP PONOVO NADMUDRIO MURINJA: Liverpul i VAR SRUŠILI povredama osakaćeni Totenhem!

Autor:

Sport

28.01.2021

21:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Liverpula savladali su Totenhem u sa 3:1 u derbi meču 20. kola Premijer lige.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ponovo je pogodio protiv Totenhema... Roberto Firmino

Ovim trijumfom Redsi su se popeli na četvrto mesto, dok su Sparsi ostali šesti. 

Murinjo je imao ogromnih problema u pripremi duela zbog povreda, pa je krenuo sa Doertijem na levom beku. U toku meča povredio se i najbolji Hari Kejn, koji se zbog toga u drugom poluvrmenu nije vraćao na teren.

Totenhem je poveo već na startu meča u 4. minutu. Kejn je sjajno pronašao Sona, a ovaj je lagano pogodio Alisonov gol. Ipak, ovaj pogodak je poništen zbog milimetarskog ofsajda.

U nastavku poluvremena nije bilo ništa zanimljivo osim toga da se Kejn dva puta žalio na povredu. Mane je propustio najbolju šansu za Liverpul, a Son za Sparse. I kad se očekivalo da će se na odmor otići sa 0:0 Totenhemova odbrana je pukla uzduž i popreko, Mane je prošao dodao Firminu, kome nije bilo teško da ubaci loptu u mrežu za 1:0.

Kejn je ostao u svlačionici zbog povrede, a Liverpul je dominirao na startu i ubrzo je stigao do 2:0. Maneov udarac je odbranio Ljoris, ali je Aleksander Arnold naleteo na loptu i pogodio mrežu Totenhemovog gola. Ipak, usledio je sjajan odgovor Sparsa. Bergvajn je odložio loptu do Hejbjerga, a ovaj je rezantnim udarcem sa 20ak metara probušio Alisonovu mrežu.

Činilo se da će taj gol probuditi Totenhem, ali dogodilo se suprotno. Posle jedne akcije gol postiže Salah, ali mu je posle provere VAR tehnologije on bio poništen zbog toga što je Firmino na početku akcije igrao rukom.

Ono što se tad nije desilo, jeste malo kasnije. Ogroma rupa ostala je u odbrani Totenhema, a onda je Rodon amaterski reagovao što je Mane iskoristio da postavi konačnih 3:1.

Do kraja meča šansi i promene rezultata nije bilo, pa se Liverpul na Enfild vraća sa tri boda. Ovo je prva pobeda Liverpula u Premijer ligi u 2021. godini, a i prvi meč na kojem su postigli gol.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading