SLAVEN BILIĆ O DUELU ZVEZDE I HAJDUKA IZ 1991: Kako je Bina NOKAUTIRAO Poklepovića!

Autor:

Sport

29.01.2021

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde i Hajduka odigrali su poslednje finale Kupa Jugoslavije 8. maja 1991. na stadionu Partizana, a Splićani će moći večno da se hvale da su osvojili poslednji trofej za Kup Maršala Tita.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Slaven Bilić

Taj meč, u kom je Hajduk slavio sa 1:0, biće uvod u duel dva tima na Marakani na kom su crveno-beli uzvratili istom merom (1:0), a meč je obeležio Dragiša Binić, koji je nokautirao trenera Hajduka Stanka Špacu Poklepovića, i to iz nehata.

SEVALO NA SVE STRANE

Naime, Bina nije znao da Splićane više ne vodi Skoblar, koji je bio na klupi tokom bitke za finale Kupa i očigledno mu ostao dužan, pa je poklopio Poklepovića. Svega toga prisetio se Slaven Bilić, nekadašnji as Hajduka, bivši selektor Hrvatske i doskorašnji trener VBA.

- Sećam se, Špaco Poklepović nam je pred utakmicu citirao onaj deo iz Biblije: "Ako vas udare jednom, okrenite im i drugi obraz." Počinje utakmica, seva na sve strane, vidim ja, dobri moj Špaco, ništa od tvoje Biblije. I kad se zakuvalo, Binić, misleći da nam je trener i dalje Skoblar, u želji za vraćanjem nekog duga iz Kupa, nokautira Špacu, valjda najmirnijeg čoveka na stadionu - ispričao je Bilić u intervjuu za Nedeljnik.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Dragiša Binić

Zvezda je te godine postala prvak Evrope, a pamtiće se legendarna anegdota Milojka Pantića u prenosu koji je rekao da se iz Hajduka nisu setili da donesu cveće vladaru kontinenta, pa se kasnije ispravio kada su mu rekli da je cveća bilo.

NAJVEĆI RIVAL

- Nismo došli s cvećem, ali jesmo s nelagodom ili barem nekim osećajem nelagode. Za tih mesec dana dogodilo se mnogo više nego u prethodnih deset godina, takvo je vreme bilo. I više nije bilo samo Borovo nego i Plitvice i barikade u Kninu, grozne stvari su se događale, a mi smo dolazili, što Srbi kažu, mečki na rupu - prisetio se tog perioda Bilić i dodao da su crveno-beli za Hajduk bili najveći rival:

- Utakmici sa Zvezdom se radovao ceo Split. Naročito kad se igrala na Starom placu ili Poljudu. Poseban je osećaj bio pobediti ih, a ja sam svoj debi pred domaćim navijačima imao upravo protiv Zvezde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading