NEVEROVATNA PRIČA: Diler KOKAINA u finalu KUPA!

Autor: Vladimir Zogović

Sport

28.01.2021

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Život piše romane, a osuđivani diler kokaina Dejvid Martindejl (44) junak je jednog od njih! Posle višegodišnje robije zbog trgovine narkoticima i pranja novca aktuelni trener škotskog premijerligaša Livingstona i bivši član kriminalne bande iz Glazgova u prilici je da osvoji trofej namenjen pobedniku Liga kupa.

Dejvid Martindejl i Stiven Džerard

Početkom dvehiljaditih godina Dejvidov život krenuo je stranputicom. Lokalni pab u njegovom vlasništvu je bankrotirao, zbog čega se okrenuo životu s one strane zakona. Zločin se ne isplati i pravda uvek dođe po svoje, pa nije prošlo mnogo kada su gresi stigli na naplatu. Uhapšen je dva dana posle Vaskrsa 2004, osuđen dve godine kasnije i u zatvoru je proveo četiri godine.

- Znam da će mnogi biti rezervisani, shvatam to. Sve što tražim jeste da me ocenjuju na osnovu toga šta sam i ko sam sada, a ne po onom Martindejlu iz 2004. - kaže šef struke Livingstona.

Čini se da se Martindejl u međuvremenu potpuno rehabilitovao. Iza rešetaka je završio Građevinski fakultet, a na pragu je da dobije i trenersku A licencu.

- Znam šta sam radio, ne poričem to. Moja motivacija je bila isključivo finansijska, bio sam pohlepan, svi oko mene su želeli da voze BMW ili rendž rover. Niko nije hteo da ide na posao da bi platio stanarinu. Ali kasnije, kada sam shvatio da sudija drži moju budućnost u rukama, znao sam da to nikada više neću ponoviti - dodao je Dejvid.

Otkako je Martindejl seo na klupu Livingstona sredinom novembra petoplasirani tim Premijeršipa ima devet pobeda i dva remija (oba puta protiv Seltika), a priliku da osvoji drugi trofej Liga kupa u klupskoj istoriji imaće 27. februara protiv Sent Džonstona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading