Totalno sivilo u Santo Domingu: Srbija uprkos dominaciji remizirala sa Dominikanskom republikom...

Autor:

Sport

25.01.2021

22:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

“Orlovi” se u Santo Domingu nisu baš proveli onoliko lepo koliko su očekivali. Iako su kontrolisali tok meča protiv Dominikanske republike, izabranici Ilije Stolice nisu se proslavili, pa su odigrali 0 :0 sa ,realno, slabijim protivnikom.

RepublikaFoto: fss.rs
Fudbaleri Srbije

Srbija je bolje počela susret, čak je preko Vukadinovića i postigla gol, ali su sudije veoma zakasnelom reakcijom taj pogodak poništili, što je našim reprezentativcima oduzelo momentum, pa su domaćini preuzeli inicijativu.

Nešto su promašivali, nešto je Petrović sjajno branio, ali je Dominikanska republika do kraja poluvemena sasvim ravnopravno igrala sa našima.

RepublikaFoto: Starsport
Đorđe Petrović na zavidnom je nivou bio protiv Dominikanaca

Drugo poluvreme počelo je nešto energičnije, Veljko Birmančević bio je možda i najangažovaniji fudbaler Srbije, ali ozbiljnija prilika nikako se nije predstavljala.

Tako je bilo sve do same završnice, kada su počeli stihijski napadi Srbije najpre preko Birmančevića, pa preko Čovića, ali na kraju od gola nije bilo ništa.

Naše reprezentativce posle ovog susreta čeka utakmica sa selekcijom SAD 31. januara, ali lokacija gde će ta utakmica biti odigrana još uvek nije poznata.

 

DOMINIKANSKA REPUBLIKA - SRBIJA 0:0

II POLUVREME

91. minut - Gurkaju se Srbi i Dominikanci, ali bez ozbiljnijih posledica. Talasi su prestali, pa deluje kao da su se naši momci suočili sa remijem.

88. minut - Urošević dobrim centaršutevima sa leve strane pokušava da pronađe nekoga, ali ni njegovi kreativni pokušaji, poput izvođenja auta o leđa saigrača, nisu urodile plodom.

85. minut - Konačno period aktivnije igre Srbije. Već tri talasa napada odbili su domaćini, ali je najbliži bio Čović, čiji je šut ka praznog delu mreže izblokiran od strane jednog od defanzivaca.

83. minut - Iako golman Dominikanske republike tek debituje za nacionalnu selekciju, napad Srbije ne može da pronađe put ka njegovoj mreži. Kosta Aleksić pokušao je da iskoristi najbolju priliku u nastavku, ali nije uspeo da ostane sabran pred defanzivcima protivnika.

79. minut - Najzanimljivi detalj utakmice u nastavku je taj da temperatura i dalje raste, pa je sada 27 stepeni u Santo Domingu. Reprezentativci Srbije dodaju se bezidejno po polovini terena, ali bukvalno samo Birmančević pokušava da sprovede bilo kakvu završnicu u akciju, ali ne uspeva.

RepublikaFoto: fkcukaricki.com
Veljko Birmančević najzapaženiji je igrač Srbije na ovom susretu

71. minut - Kosta Aleksić zamenio je Vukadinović. Igra se gotovo konstantno na polovini domaćina, ali ništa konkretno ne uspevaju izabranici Ilije Stolice.

66. minut - Posed je u nogama "Orlova", ali završnice nema. 

60. minut - Utakmica kao da dobija takmičarski duh, pošto i jedni i drugi ubrzavaju tempo i igraju grublje. 

55. minut - Dominikanska republika imala je možda i najbolju priliku na utakmici, ali Petrović ostaje nesavladan. 

53. minut - Nemanja Čović nalazi se na terenu umesto Tufegdžića. Korner "Orlovi" ne uspevaju da iskoriste, a onda Vukadinović gubi loptu, pa domaćini kreć u kontru. Pineda kod Dominikanaca izgleda posebno dobro.

48. minut - Počelo je drugo poluvreme. Veljko Birmančević posebno je razigran na ovom susretu, ali nikako da završi ono što započne.

 

DOMINIKANSKA REPUBLIKA - SRBIJA 0:0 (0:0)

I POLUVREME

45 + 2. minut - Poluvreme u Santo Domingu, rezultat 0:0

39. minut - Opasan udarac Pinede iz slobodnjaka, Petrović je jedva izboksovao loptu u korner.

38. minut - Žuti karton za Veselinovića. 

35. minut - Nešto mirniji period utakmice. Srbija bezuspešno pokušava da dođe do gola.

29. minut - Žuti karton za Dominikansku Republiku.

27. minut - Ponovo se oprobao Birmančević, ali je glavom pogodio samo golmana.

14. minut - Lep prodor i stativa Birmančevića.

10. minut - Neverovatno, Srbija je postigla gol preko Vukadinovića, a onda su posle nekoliko desetina sekundi sudije poništile zbog pasivnog ofsajda. Krilni fudbaler Vojvodine dobio je loptu u prostor, maestralno proturio loptu kroz noge čuvaru i pogodio suprotan ugao, slaveći gol. Prolazili su minuti, igrači su nosili loptu na centar, a sudija poništio gol smatrajući da je Lukić ometao golmana.  I pogrešio jer je golman Dominikane svakako bio daleko.

7. minut - Ogromna prilika za Dominikansku Republiku, golman Petrović je već bio savladan, ali je srećom udarac Romera završio pored gola.

5. minut - Srbija ima inicijativu, ali bez većih šansi.

1. minut - Krenuo je meč u Santo Domingu.

Uvod

21:50 - Srbina na tribinama:

Naši momci imaće podršku od srpskih navijača. Opširnije o tome pročitajte OVDE.

21:45 - Kapiten našeg tima biće levi bek Partizana Slobodan Urošević.

RepublikaFoto: Starsport

21:30 - Poznat je i sastav našeg tima

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading