MADRIĐANI OD PUŠTANJA JOVIĆA OSTALI BEZ DVA TROFEJA: Lukino PROKLETSTVO stiglo Real i Zidana!

Autor:

Sport

22.01.2021

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Real Madrida za samo nedelju dana ostali su bez dva trofeja i najverovatnije potpisali otkaz treneru Zinedinu Zidanu (48)!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luka Jović

Kola su krenula strmoglavo nizbrdo kada je francuski stručnjak oterao Luku Jovića (23) pod izgovorom da mora još da uči.

Prednost je dobio Marijano Dijas, koji na gostovanju protiv trećeligaških amatera iz Alkojana nije uputio nijedan udarac, pa su izbačeni u šesnaestini finala Kupa kralja (2:1) iako su imali igrača više. Samo nekoliko dana ranije, "kraljevski klub" je izgubi u polufinalu Superkupa Španije od Atletik Bilbaoa (2:1).

BAČENE PARE

S druge strane, Jović je Zidanu poslao jasnu poruku da se ogrešio o njega sa dva gola po povratku u redove Ajntrahta, ali izgleda da popularnog Zizua to nimalo ne zanima iako je na žestokom udaru. Sportsko podsmevanje prvaka Španije je razumljivo posebno nakon saznanja da Alkojano ima budžet manji od milion evra, dok Real Madrid za ovu sezonu raspolaže sa 617 miliona evra! Takođe, ceo tim trećeligaša vredi 700.000 evra, dok se ekipa "kraljevskog kluba" ceni na 782 miliona evra!

Koliko je predsednik Madriđana Florentino Perez izgubio poverenje u čoveka koji mu je doneo tri uzastopna trofeja Lige šampiona, govori i tekst ugledne Marke, koja napominje da uprava Reala čeka kraj sezone da ne bi sada pravila rezove jer nema pravu ideju za naslednika. Međutim, Zidan se na to ne obazire, već tera po svome.

KOLA KLIZE, ZIZU SE ČEŠLJA

- Smiren sam, momci na terenu su želeli da pobede. Mislim da igrači i dalje veruju u mene, ali moramo da vidimo šta će se dogoditi u narednim danima. Napravili smo neke dobre stvari ove sezone, nažalost ne i u poslednje vreme - rekao je Zinedin odmah posle meča kada su ga pitali da li se brine za svoj status.

Legendarni Francuz tvrdi da njegovi puleni veruju u njega, ali mora se pogledati druga strana medalje jer mnogi mediji na Pirinejima prenose da Zidan ne priča sa svlačionicom! Osim što je oterao Jovića bez ukazane prave šanse, zamera mu se loš odnos sa ikonama tima Marselom i Serhijom Ramosom, koji još nije potpisao novi ugovor. Takođe, Zizu se lišio usluga Gereta Bejla, koji je bio deo dominatnog trija sa Kristijanom Ronaldom i Karimom Benzemom. Stavlja mu se na teret i to što mlade zvezde poput Odegarda i Rodriga dobijaju malo minuta i žele da odu iz kluba!

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Izmiče i titula

"Kraljevski klub" brani titulu u španskoj Primeri, ali tu je trka možda i izgubljena. Gradski rival Atletiko ima četiri boda više, uz dve utakmice manje, tako da razlika može da se poveća na deset bodova! Praktično, jedinu realnu šansu za pehar, ali najvredniji, ove sezone Real ima u Ligi šampiona, u kojoj će u osmini finala igrati protiv Atalante.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading