TUMBAKOVIĆ REŠIO DA PROGOVORI: Zbog čega se kaje, na šta je ponosan i šta je GLAVNI RAZLOG NEUSPEHA!

Autor:

Sport

20.01.2021

09:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši selektor Srbije Ljubiša Tumbaković se konačno oglasio posle dva meseca i progovorio o napuštanju klupe "orlova".

RepublikaFoto: Starsport
Ljubiša Tumbaković

Njegov mandat na klupi reprezentacije Srbije obležio je poraz protiv Škotske u finalu baraža za odlazak na EURO, a u razgovoru za jutarnji program "Nova S" televizije rekao je da je iza njega turbulentnih godinu i po dana u kojima nije imao dovoljno vremena.

- Od tih godinu i po - deset meseci nisam video igrače, samo smo se čuli telefonski, čak nisam mogao da otputujem i da ih vidim. Imali smo samo šest okupljanja i to je premalo- rekao je Tumbaković.

Klupu reprezentacije Srbije napustio je posle 16 utakmica tokom kojih je ostvario šest pobeda, pet remija i tri poraza, a ističe da je stanje bolje sada nego kada je došao.

- Ja nisam razočaran, ponosan sam šta sam uradio. Ovo sve govorim gledajući od zatečenog stanja kada sam došao do poslednje utakmice protiv Rusije. Ceo stručni štab je profesionalno pristupio poslu, a ovo je proces koji traži vreme- objasnio je Tumbaković i rekao da "ne može nijedan trener nešto da napravi u tako kratkom periodu.

 

Objasnio je šta je bila njegova ideja koju nije uspeo da materijalizuje...

- Ideja je bila da napravimo model reprezentativca Srbije i prepoznatljivost u igri, sve je to tražilo posebno vreme, a mi ga nismo imali- rekao je Tumbaković i još jednom ponovio svoj utisak o sopstvenom selektorskom mandatu.

- Ponosan sam na nešto što je ostvareno, osim tog rezultata protiv Škotske. Ništa se ne bi promenilo i da smo mi dobili Škote...

RepublikaFoto: Starsport

Bivši selektor je dodao i da se ljudski dogovorio s rukovodstvom saveza da se raziđu.

- Ja sam to prevazišao, mene to ne zanima, pričam generalno o srpskom fudbalu. Ja suštinski mislim da nisam krivac, ali je normalno da je trener krivac kad ne dođe do rezultata. Ja nisam ni počeo taj ciklus takmičenja i nemam taj problem da to prihvatim, imam ideju samo da saopštim šta je napravljeno i da sam ponosan na to.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading