JOKANOVIĆ SPREMAN ZA POVRATAK: Englezi na nogama - jedan Srbin drugom KVARI POSAO?

Autor:

Sport

18.01.2021

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski stručnjak Slaviša Jokanović mogao bi uskoro da se vrati u engleski fudbal.

Slaviša Jokanović

Trener koji se trenutno nalazi na klupi katarskog Al-Garafa, tamo će ostati do kraja tekuće sezone, tačnije početka narednog meseca, pošto ne namerava da produži ugovor koji mu na ističe.

Naredna stanica srpskog stratega mogla bi da bude Engleska, gde Jokanovića cene, a su ga dovodili u vezu s nekoliko tamošnjih klubova, a nakon Vest Broma, Kardifa i Derbija, sada se priča i o Šefild Venzdeju.

Jokanović se nalazi na spisku od kandidata, a glavni konkurent u trci za ovaj posao mu je zemljak, Vladimir Ivić. Upravo doskorašnji trener Votforda ima najbolje šanse da preuzme Šefild. 

Vladimir Ivić

Jokanović je poslednji angažman na "ostrvu" imao u Fulamu, koji je uveo u Premijer ligu, a iz londonske ekipe je otišao u prvoj sezoni po povratku u elitni rang engleskog fudbala. Prethodno, i s Votfordom je uspeo da se domogne najvišeg ranga tamošnjeg fudbala, 2015. godine.

 

Podsetimo, on je u Katar otišao 2019. godine, gde je vodio Al-Garafu do trećeg mesta u Katar Stars ligi i do polufinala nacionalnog kupa. Takođe, u ovom timu zadovoljni su četvrtim mestom do kojeg ih je Jokanović odveo u šampionatu i obezbedio učešće u kvalifikacijama za Azijsku Ligu šampiona. Zbog svega toga bio je kandidat za trenera sezone zajedno sa Ćavijem i Dijergom Agireom iz Al-Rajana, kojem je na kraju i pripalo ovo priznanje.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading