PRELAZNI ROK NA MARAKANI JOŠ NIJE GOTOV: Stanković otkrio Zvezdin plan

Autor:

Sport

17.01.2021

17:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dejan Stanković dotakao se raznih tema u svom izveštaju sa priprema Crvene zvezde.

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda
Fudbaleri Zvezde naporno se spremaju za nastavak sezone na Kipru

Ekipa iz Ljutice Bogdana sprema se za nastavak sezone na Kipru, pa je šef struke crveno-belih najpre sumirao utiske posle prvih nedelju dana.

- Želim da se zahvalim klubu na tome što su nam obezbedili da u miru, po lepom vremenu odradimo jak deo priprema koji će nam u budućnosti mnogo značiti. Prezadovoljan sam urađenim, i pre svega time što su svi igrači, sem Petrovića koji je imao upalu tetive, odradili sve treninge. Kad uporedim ovo sa Kiprom od pre godinu dana, mislim da smo mnogo napredovali i da je to veoma vidljivo. Recimo, Nikolić je "obrnuo igricu" što se tiče trkačkih testova i oduševio me - počeo je Stanković.  

Iako je Zvezda već odradila deo posla na transfer tržištu, uvek se traže adekvatna rešenja.

- Ako bude interesantan igrač na tržištu za Crvenu zvezdu - dovešćemo ga, ako ne, mislim da možemo u ovom sastavu da nastavimo dalje, jer stav kluba je, kao i moj, da ne želimo da nagomilavamo fudbalere, već da radimo sa onim što imamo na raspolaganju. Prezadovoljan sam igračima, ako bude nekih prilika - reagovaćemo.

RepublikaFoto: Starsport
Stanković je najavio potencijalne promene u skoro svim segmentima njegovog sastava

Dotakao se bivši reprezentativac i odlazaka sa Marakane.

- Od priče do realizacije transfera je ogroman put, tako da je to sve što mogu da kažem u slučaju Bena. Ako ode reagovaćemo, ako ostane još bolje. Što se tiče Radulovića, stav kluba je jasan što se tiče igrača koji dolaze iz Omladinske škole u prvi tim. On je fenomenalan fudbaler kom trebaju utakmice, a to će imati u Grafičaru i verujem da će tamo dosta napredovati - smatra on.

Veliki bonus Stankovićevom timu je povratak Kataija na trening.

- Na naše veliko zadovoljstvo, on je počeo individualno da radi. Ide u Tursku i proći će drugi deo priprema sa nama. Što se tiče spiska putnika, niko neće otpasti u tom smislu, svi zdravi igrači će putovati - zadovoljno ističe legendarni fudbaler.

RepublikaFoto: Starsport
Oporavak Kataija biće ključan za crveno-bele u nastavku sezone

Pojačanja koja su već stigla za sada zadovoljavaju Stankovićeve kriterijume.

- Bakajoko se sjajno uklopio u grupu. Ima veliku pomoć od Sanoga i Bena koji pričaju francuski. Radimo na igri, na uigravanju, ali njegovi kvaliteti za mene nisu upitni. Odadu vidim isključivo u veznom redu i on samo treba da nastavi da radi i trenira kao sad, i zaista je budućnost Crvene zvezde. On i Stanković su ozbiljno pojačali konkurenciju u veznom redu - smatra trener Zvezde.

RepublikaFoto: crvenazvezdafk.com
Aksel Bakajoko za sada ispunjava Stankovićeva očekivanja

I za mladog Lazetića ima reči hvale.

- On je fizički odličan, ali mora mnogo da radi. Pred njim je ozbiljna budućnost, ako profesionalno shvati sve obaveze - dodao je Stanković.

Pričalo se o pojačanjima u odbrani, kao i o formaciji sa tri štopera, ali Stanković deluje zadovoljno onime što ima.

- Zadovoljan sam štoperima koje imam na raspolaganju i jedino u slučaju odlaska reagovaćemo da se tu pojačamo. Za sada sve ostaje ovako. Prezadovoljan sam kako rade, a što se tiče broja štopera na meču, to nema nikakve veze, isključivo gledam instrukcije koje postavljam pred njih, a ne koliko će ih izaći na teren - nastavio je nekadašnji igrač Intera i Lacija.

RepublikaFoto: Starsport
Štopersku rotaciju Stanković će menjati samo u slučaju odlazaka

Prati mladi stručnjak dešavanja i kod predstojećeg evropskog rivala, pa komentariše njihovu aktivnost na transfer pijaci.

 

 

 

- Vidim da rade na dovođenju igrača, pominje se Mandžukić koji je u godinama, ali je svakako fizički spreman. Videćemo kako će se uklopiti u njihovu igru, da li je došao kao starter ili rezerva Ibrahimoviću, ali imamo vremena do tad - zaključio je Dejan Stanković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading