MILAN ĐORĐEVIĆ, SRPSKI LJUBIMAC U ALBANIJI: Uživam u Lješu, kao u domovini!

Autor:

Sport

17.01.2021

10:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dobro je poznato kakvu mračnu istoriju imaju Srbija i Albanija, ali obično se i u takvim situacijama nađu pojedinci koji žele da pokažu da Srbi i Albanci mogu normalno da funkcionišu. Takav slučaj dolazi nam sa severozapada Albanije, iz grada Lješ koji broji 20.000 stanovnika, a dres tamošnjeg drugoligaša Beseliđe, nosi iskusni srpski napadač Milan Đorđević (34) koji je i zamenik kapitena u ovom klubu.

RepublikaFoto: instagram.com/printscreen
Milan Đorđević

U našoj zemlji igrao je u nižim ligama, a već osam godina za hleb zarađuje u državi koja nije omiljena među našim narodom.

- Otišao sam 2012. na poziv tadašnjeg menadžera Saše Branezca i Aleksandra Stojkovića koji je prvi bio u klubu od Srba u kojem sam trenutno, pristao sam na poziv, iako sam imao ponude iz Austrije i Crne Gore. Nisam se pokajao, otac i supruga su bili za to da krenem put Albanije, jedino je mama bila uplašena, ali brzo se i ona uverila da je sve okej. Prestala je da razmišlja kao većina Srba da nas Albanci ne vole, skroz je drugačije i imaju ogromno poštovanje prema nama - rekao je Milan na početku razgovora za naš protal.

8 godina popularni „Zmija“ igra u Albaniji

Kada govorimo o situaciji za jednog Srbina van terena u Lješu, popularni „Zmija“ ističe da nikada nije doživeo neprijatnost u gradu, kao i da mu niko nije zamerio srpsku zastavu na kopačkama.

- Zamenik sam kapitena, to je dovoljan dokaz o tome koliko me svi ovde poštuju maksimalno i što su prepoznali da dajem sve od sebe za ovaj klub. Uživam ovde, grad je na moru, kao da sam u svojoj kući. Što je se tiče zastave na kopačkama, to je svima okej. Predstavljam svoju zemlju iz koje dolazim i niko nema problem s tim - jasan je Đorđević.

 
RepublikaFoto: instagram.com/printscreen

Kupljen stan na moru, predsednik je ljudina!

Iskusni napadač govorio je za Srpski telegraf i o planovima za kraj karijere, jer će u februar ući kao 35-godišnjak. Takođe, ističe da je kupio stan na moru i da je predsednik tu mnogo pomogao.

-Kupio sam stan na moru, polako ga otplaćujem, i tu su mi naravno pomogli predsednik i ljudi oko njega, tako da i to govori o tom poštovanju o kojem pričam i to je poenta ovog razgovora. Imam veliki problem, predsednk koji mi je dao sve želi da budem i trener i sportski direktor, ali imam i suprugu i dvoje dece, moram da izaberem između njih. Otvoriću svoju školu fudbala po završetku karijere i nastaviću da dovodim Srbe kako bi se klub razvijao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading