ČIM JE STIGAO: Jovića sačekalo MEGA IZNENAĐENJE u Ajntrahtu!

Autor:

Sport

16.01.2021

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uz uzrečicu brate, golman Ajntahta Kevin Trap i bivši ofanzivni vezista "orlova" Kevin Pins Boateng poželeli dobrodošlicu napadaču.

Povratnik u Ajntraht - Luka Jović

Luka Jović (23), kako je ekskluzivno Srpski telegraf prvi najavio, do kraja sezone nosiće devetku u Ajntrahtu. Njegov povratak u Frankfurt i klub u kom je blistao od 2017. do 2019. oduševio je i sadašnje i bivše saigrače mladog Srbina do te mere da su progovorili srpski.

Tako su golman "orlova" sa Dojč bank parka Kevin Trap (30) i bivši ofanzivni vezista bundeligaša Kevin Prins Boateng (33) na društvenim mrežama na srpskom jeziku pozdravili pozajmicu centarfora iz Reala. Zato nema sumnje da je naš jezik bio, ali i da će tek biti obavezan u timu Adija Hitera.

STARI PRIJATELJI

- Dobro došao, brate - napisao je kombinujući engleski i srpski jezik na Instagramu Trap, koji će sa Lukom opet deliti svlačionicu.

Nemac je na istoj društvenoj mreži u komentarima na zvaničnom klupskom profilu napisao ili, bolje reći, pokušao da na srpskom napiše "mašinica", što je nadimak za golgetera iz Bijeljine.

Jović je blistao u prvom mandatu u Ajntrahtu i za dve sezone postigao 36 golova. Odnosno, tresao je mreže na svaka 123 minuta u proseku, igrao finale Lige Evrope, a odlična atmosfera u svlačionici crno-belih bila je ključna za uspehe kluba iz grada na Majni. To, pored Nemca, nije zaboravio ni Ganjanin, koji sada brani boje italijanske Monce. Boateng je s Lukom igrao u sezoni 2017/2018, a takođe se oglasio na Instagramu, s tim da je njemu prva reč bila na srpskom, a ostatak na engleskom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kevin Prins Boateng

- Brate, ponovo si nazad kući. Napred i ubijaj - jasan je ofanzivni vezista.

SAM KRIV ZA NEUSPEH

Da je napravio dobar potez povratkom u Ajntraht, osim saigrača, potvrdili su i navijači Reala. Čak 91 odsto njih, od 45.000 ispitanika, u anketi uglednog lista Marka reklo je da je Real doneo dobru odluku puštanjem Jovića na pozajmicu, smatrajući da ne bi dobio adekvatnu šansu u Madridu.

Sa Lukom napad na Evropu

Iako je Ajntraht u prvih 15 kola Bundeslige ostvario tek pet trijumfa, trenutno deveta pozicija na tabeli nikako ne bi smela da obeshrabri navijače "orlova", budući da je plasman u UEFA takmičenja i te kako ostvarljiv, posebno uz Luku Jovića u napadu. Ekipa Adija Hitera na čak 19 kola do kraja zaostaje svega pet bodova za Borusijom iz Dortmunda na četvrtom mestu, poslednjem koje vodi u Ligu šampiona, dok su Liga Evrope i nova Liga konferencija na samo bod od Ajntrahta.

Drugo, još zanimljivije pitanje, ticalo se toga ko je kriv za Jovićev neuspeh u Realu. Naime, 51 odsto anketiranih smatra da je mladi napadač sam krivac jer se nije uklopio u ekipu, dok 40 odsto veruje da je krivac trener Zinedin Zidan zato što Srbinu nije pružio pravu šansu. Preostalih devet odsto glasova bilo je za treću opciju, koja podrazumeva da je glavni uzrok neuspeha kvalitet drugih napadača, boljih od Luke.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading