EKSKLUZIVNO SINIŠA MIHAJLOVIĆ O TOME ZAŠTO JE ODBIO "ORLOVE": Zbog Bolonje neću opet biti selektor!

Autor:

Sport

12.01.2021

09:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji selektor Jugoslavije Milovan Đorić ispalio je informaciju da je Siniša Mihajlović (51) od čelnika FSS tražio da paralelno vodi i Bolonju i Srbiju i da zbog toga nije dobio priliku da se vrati na klupu "orlova".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Siniša Mihajlović

Trener Bolonje u ekskluzivnom razgovoru za Srpski telegraf demantovao je njegove tvrdnje poručivši da su mu čelnici FSS ponudili opciju da sedi na obe stolice, ali da je morao da im se zahvali na ponudi jer oseća moralnu obavezu prema Bolonji.

DOŽIVOTNO GA ZADUŽILI

Klub sa "Renato Dalare" zauvek je zadužio Mihajlovića jer je bio uz njega u najtežim trenucima u životu dok se borio sa akutnom leukemijom. Uprkos svim zdravstvenim problemima Miha je od uprave dobio punu podršku i priliku da ekipu vodi čak i preko video-linka, što nije ćest slučaj u svetu fudbala. Zbog svega toga, Siniša nije mogao da okrene leđa italijanskom klubu.

Mihajlović tvrdi da je obavio prijateljski razgovor sa predsednikom FSS Slavišom Kokezom i potpredsednikom Markom Pantelićem.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Kokeza i Pantelić su me pozvali odmah posle Škotske i ponudili su mi mesto selektora. Tada sam im odgovorio da mene pored ugovora u Bolonji, vezuje i moralna obaveza prema klubu, budući da su ti ljudi bili uz mene u najtežim danima. Oni su prihvatili činjenično stanje i ponudili mi da radim uprkos mom angažmanu u Bolonji - ispričao je Mihajlović za Srpski telegraf i dodao zašto je rekao ne predlogu vrhuške saveza:

 

 

 

- Ja sam to morao da odbijem zato što svakom poslu želim maksimalno da se posvetim. U ovom slučaju to ne bi bilo moguće budući da bih bio razapet na dva fronta i da bi sigurno jedna strana ispaštala. Oni su me razumeli.

DAVAO ŠANSU MLADIMA

Za kraj, Miha je poručio da ovo nije njegovo zbogom nacionalnom timu i da se nada da bi u budućnosti ponovo mogao na selektorsku funkciju.

- Ovo nije moje zbogom reprezentaciji, ali moraju da se stvore uslovi i da nam se poklope kockice - podvukao je Mihajlović.

Siniša Mihajlović na klupi Srbije sedeo je od 2012. do 2013. godine i nije uspeo reprezentaciju da odvede na Mundijal u Brazilu. Njegov mandat ostaće upamćen po tome što je priliku pružao tada mladim i talentovanim igračima poput Predraga Rajkovića i Aleksandra Mitrovića, ali i po nekim nerezonskim potezima poput bizarnog sastava tima u porazu od Hrvatske na Maksimiru (2:0).

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading