ŠOK U FA KUPU: Rijaliti ZVEZDA je UDARNA VEST na Ostrvu!

Autor:

Sport

12.01.2021

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mark Rajt, koji je pre 10 godina batalio fudbal i postao TV ličnost, odigrao prvi profesionalni meč u karijeri u spektakularnoj pobedi Krolija (3:0) nad Premijerligašem.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Trofej FA kupa

Često nadobudni i prepotentni Englezi svoju zemlju nazivaju kolevkom fudbala. Iako se s njima mnogi ne slažu, niko ne može da ospori da su neke od najlepših ili najčudnijih fudbalskih bajki ispisane baš na Ostrvu. Jedna takva priča desila se u 3. rundi FA kupa, poznatoj i po tome što se u njoj priključuju timovi iz Premijer lige, pa se tako desi da neki manji klub i siromašniji tim izbaci ekipu iz elitnog ranga.

U tome je uspeo omaleni Kroli taun, ekipa koja se nalazi u Ligi 2, četvrtom rangu takmičenja i ujedno najnižem nivou fudbala koji se u Engleskoj smatra profesionalnim. Kroli je ponizio ponizio favorizovani Lids sa 3:0, a heroj dana bio je Mark Rajt, poznat po tome što je u prethodnoj deceniji slavu stekao u rijaliti-programima. Rajt je pre 10 godina batalio fudbal i uplovio u TV vode, da bi se 14. decembra minule godine obreo u Kroliju, voljenom timu za koji je protiv Lidsa debitovao i njegov brat Džoš. Mark je na teren ušao u 90. minutu samo da bi prvi put u životu osetio čari profesionalnog fudbala, a ostaće upamćen da se našao u kadru s menadžerom Lidsa Marselom Bijelsom. Dok je slavni Argentinac posmatrao kako se njegova ekipa raspada, Rajt se spremao da uđe na teren. Jedan od najvećih fudbalskih umova današnjice posmatrao je kako mu so na ranu dodaje lik iz rijalitija. U fudbalu je sve moguće, zar ne?

RepublikaFoto: Profimedia
Rajt i Bijelsa

- U 33. godini, posle mnogo rada i dodatnih časova treninga, uspeo sam da ostvarim san, makar i na nekoliko minuta. Imao sam profesionalni debi protiv Lids junajteda. Da stvar bude još više posebna, moj brat i najbolji prijatelj takođe je debitovao za Kroli, pa će ovaj momenat naša porodica pamtiti i ceniti zauvek. Momci su odigrali neverovatno i pobedili jaku ekipu lidsa sa 3:0. Ponosan sam na njih i što sam fudbaler Krolija - napisao je Rajt na Instagramu.

Foto: Instagram.com/Printscreen
Rajt u rijalitiju

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading