Najrealnija opcija za Anćelotija: Treća selektorska pozicija se pominje

Autor:

Sport

12.11.2017

12:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle navoda da bi Karlo Anćeloti mogao da bude selektor Srbije ili Hrvatske, pojavila se najrealnija opcija gde bi trofejni slučaj mogao da nastavi karijeru.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Karlo Anćeloti

Fudbalski savez Italije mogao bi da otpusti Đampjeraa Venturu čak i ako se kvalifikuju na Svetsko prvenstvo, a kao glavni kandidat za novog selektora "Azura" pominje se upravo bivši trener Bajerna iz Minhena.

Italija je iznenađujuće izgubila prvu utakmicu baraža za SP u Švedskoj, 1:0 u Solni, a revanš utakmica i odluka o putniku na Svetsko prvenstvo je u ponedeljak na San Siru.

Iako je Ventura nedavno produžio svoj ugovor do 2020. godine, stižu infornacije o tome kako bi mogao da dobije "nogu", čak i u slučaju plasmana u Rusiju.

Novine "La Stampa" i "Gazeta delo Sport" upućuju na to da je Anćeloti voljan da prihvati funkciju selektora, jer je trenutno slobodan na tržištu rada, a postoje i glasine kako želi iskusiti vođenje reprezentacije.

Iako je bivši trener Milana, Real Madrida i Čelsija rekao kako želi da ostatak sezone provede u odmoru sa porodicom, to bi lako moglo da se promeni.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Karlo Anćeloti

Druga alternativa bila bi povratak Antonija Kontea, koji je napustio nacionalni tim nakon Evropskog prvenstva 2016, a da ova vest nije čista izmišljotina potvrđuje sve napetiji odnos s upravom Čelsija.

Postoji i treća opcija za novog selektora "Azurra", a to je prekomanda Điđija Di Bjađa iz mlade reprezentacije Italije. Di Bjađi sa Italijom U-21 igra 4-3-3 formaciju, koju mnogi žele da vide u seniorskoj selekciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading