OSVANUO JE NOVI DAN U VOŠI: Milan Kosanović i zvanično preuzeo funkciju, OBEĆAVA REVOLUCIJU!

Autor:

Sport

08.01.2021

14:49 >> 16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milan Kosanović jedan je od najboljih likova u srpskom fudbalu, pa će svoj duh i karakter sada uneti i u ekipu Vojvodine.

RepublikaFoto: FK Vojvodina
Milan Kosanović i zvanično je sportski direktor Vojvodine!

Poziciju kraj Vladana Milojevića napustio je kako bi postao sportski direktor najvećeg kluba iz rodnog mu Novog Sada, pa među "Lalama" planira da izmeni mentalitet kluba iz korena.

Kosanović smatra da je ključ uspeha u Vojvodini oslanjanje na mlade i perspektivne, na čemu planira da počne da radi što pre.

- Poslednjih godina se izgubio protok igrača iz omladinske škole ka prvom timu, po čemu je Vojvodina bila prepoznatljiva. Iz tog razloga sa zadovoljstvom sam prihvatio priliku da kao sportski direktor utičem na razvoj Vojvodine u narednom periodu. Naravno, u saradnji sa šefom stručnog štaba. Pre godinu i po dana, ljudi iz kluba su me pitali za predlog u vezi sa novim trenerom i rekao sam već tada da je Nenad Lalatović trenutno najbolje rešenje za Vojvodinu, što se ispostavilo kao tačno - istakao je novi sportski direktor Vojvodine.

RepublikaFoto: Starsport
Lalatovića novi sportski direktor i dalje vidi kao pravo rešenje za Vošu

Radio je sa Milojem i u Zvezdi i u Al Ahliju, ali je oduvek sanjao rodni grad i njegovu Vošu.

RepublikaFoto: Starsport
Kosanović se raduje povratku u rodni Novi Sad posle saradnje sa Milojevićem

Sada kada se domogao Vojvodine, plan mu je da počne da gradi od juniora naviše.

- U prvih šest meseci filozofija kluba u odnosu na prvi tim će se odnositi na postepeno podmlađivanje kadra, selektiranje igrača koji bi se uklopili u zahteve modernog fudbala i savremenog tržišta. Ako pogledamo da je na utakmici kvalifikacija za UEFA Ligu Evrope protiv belgijskog Standarda prosek godina našeg tima bio 29,4, a da je tog dana Vojvodina bila najstariji u takmičenju, jasno je da je to negativan podatak. Glavni cilj je da u bliskoj budućnosti promenimo negativni trend, razvojem mladih igrača iz sopstvenog pogona i promenom kriterijuma selekcije stvorimo tim koji će biti u skladu sa savremenim evropskim trendovima i potrebama savremenog fudbalskog tržišta - pojasnio je Kosanović na stranicama sveobuhvatnog plana koj je, pomalo iznenađujuće, podelio sa javnošću.

Razvojem i poboljšanjem omladinskog pogona Kosanović će ubiti dve ptice jedim kamenom, pa će "Lale" imati više momaka sa kojima da se takmiče, dok će porast u njihovoj spremi i kvalitetu omogućiti klubu da kada unovči nekog od njih uzme ozbiljnije novčane sume.

- Moramo napomenuti važnu činjenicu da se starosna granica na tržištu mladih igrača znatno pomerila, da su iz našeg regiona trenutno konkurentni igrači rođeni 2001. i mlađi. Stariji od 19 godina već se smatraju starim za proces adaptacije na zahteve vrhunskog nivoa, samim tim njihova cena na tržištu je niža, kao i potražnja za igračima tog uzrasta - ukazao je Kosanović, koji je kao trener omladinaca Vojvodine dvaput bio prvak u Omladinskoj ligi Srbije.

RepublikaFoto: crvenazvezdafk.com
Sportski direktor Voše sada planira opako podmlađivanje

Upravo su njegovi tadašnji puleni odigrali veliku ulogu u osvajanju Mundijalita 2015. godine, pošto su posle rada sa njim braća Milinković-Savić, Mijat Gaćinović, Srđan Babić i Radovan Pankov uspeli da iznesu veliki deo bremena na Novom Zelandu. 

Ne pravi se Kosanović većim stručnjakom nego što jeste, već će oberučki prihvatiti savete i saradnju sa raznim bivšim uzdanicama kluba i poštovaoca srpskog fudbala, pa najavljuje konsultacije sa svima od Siniše Mihajlovića do Dušana Tadića.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kosanović je najavio konsultacije sa svima od Mihajlovića do Dušana Tadića

I Kosanović i trener Nenad Lalatović raduju se saradnji (Lalatović posebno, imajući u vidu da sa Lazetićem, koga je Kosanović zamenio, nije ni govorio), a bogme i predsednik kluba Dragoljub Samardžić smatra da se kreću u pravom pravcu.

- Čekali smo da postavimo novog sportskog direktora, u želji da definišemo politiku kluba i napravimo plan razvoja u naredne tri godine. Tek kada smo to uradili, okrenuli smo se profilu direktora koji će plan uspešno sprovesti u delo. Prošle godine smo napravili dobar rezultat, između ostalog zahvaljujući angažmanu trenera Nenada Lalatovića i dobroj selekciji igrača. Naš cilj je da tako nastavimo, ali da uporedo pravimo mesta i za naše mlade fudbalere - Zaključio je prvi čovek Vojvodine.

 

 

 

Novo jutro svanulo je u Vojvodini!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading