STANKOVIĆ PLANIRA TRI PAKLENA POJAČANJA: Pogledajte kako izgleda TRANSFER TROUGAO Crvene zvezde!

Autor:

Sport

06.01.2021

11:49 >> 12:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čelnici Zvezde svim snagama se trude da pojačaju ekipu pred nastavak sezone u Srbiji i Evropi, pa su posle nekoliko grešaka na transfer pijaci napravili savršen plan kako da se pojačaju.

RepublikaFoto: Estok
Stanković i Mihajlović u "kumskoj" akciji

Imajući u vidu da je prioritet dovođenje polu-špica ili krilnog napadača, crveno-beli smislili su ne jedno, ne dva, već tri potencijalna rešenja.

U pitanju su Simone Edera, Filip Falko i Nikola Čumić.

Simone Edera krilni je napadač koga je praktično "izmislio" Siniša Mihajlović, pa je jasno odtkud veza između Zvezde i njega.

Ima 23 godine, deluje pretežno po desnoj strani terena, te bi sa Falćinelijem mogao da formira ubitačni tandem iz Italije.

Bio je mladi reprezentativac Italije, ali su ga povrede sputale na putu ka zvezdama.

Pokušao je "Miha" da ga spase pozajmicom u Bolonji, ali je forma nastavila da opada, pa sada u Torinu na njega ne računaju iako ima ugovor sve do 2023. godine.

Naš "Miha" pokušao je da spase Ederinu karijeru, ali uzalud...

Šta će on Zvezdi, pitate se?

Pa, Siniša Mihajlović verovatno je svom kumu Dekiju otkrio nešto što mi ne znamo, pa Stanković Edera vidi kao idealno rešenje.

Pozajmica deluje neminovno, 400.000 evra koliko mu je vredan ugovor nije previše za Crvenu zvezdu, pa bi Italijan uskoro mogao da krene putem Beograda.

Istu poziciju igra i Filipo Falko, fudbaler Lećea.

Kao i sa Ederom Alfredo Pedula, italijanski novinar, obelodanio je Zvezdino interesovanje, pa smo se bacili u seciranje njegove igre.

Već na prvi pogled jasno je da je Falko znatno veće pojačanje nego Eder. Svestraniji je, može da igra i desetku, i polu-špica, i drugog napadača, a ove sezone u Seriji B već ima dva gola i asistenciju na samo deset nastupa. 

Cena mu je visoka, negde oko 1.500.000 evra, ali je visoka sa razlogom.

Ajkule iz Serije A već kruže oko Falka, ali Zvezda obećava Evropu, pa bi Italijan mogao da se pridruži sunarodniku Falćineliju na Marakani.

Ugovor mu je "težak" oko 800.000 evra.

Treća opcija domaćeg je porekla. 

Nikola Čumić pozajmljen je igrač Olimpijakosa u Sportingu iz Hihona.

Grci su iskoristili nepažnju srpskih velikana, pa su Nikolu doveli za "tričavih" 500.000 evra posle sjajne sezone u Radničkom iz Niša.

Na 23 meča u Superligi prošle sezone je dao 12 golova i zabeležio pet asistencija. Bio je jedan od najboljih igrača lige i letos je nagrađen za to.

Ipak, kod Pedra Martinsa se nije nametnuo i tada ga je Partizan tražio na pozajmicu.

Dok su crno-beli čekali, Čumić je obukao crveno-beli dres.

Otišao je na pozajmicu u Sporting iz Hihona uz opciju otkupa za čak 7.000.000 evra, ali ne deluje kao da će Španci tu opciju prihvatiti, pošto na 14 mečeva nije zabeležio ni gol ni asistenciju. 

 

 

 

Jeste da to nije praksa, ali su u Hihonu toliko nezadovoljni da razmatraju raskid pozajmice. To bi ih koštalo 100.000 evra, pa bi onda crveno-bela braća mogla među sobom da se dogovore šta će i kako sa Čumićem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading