LAMPARDOVI DANI ODBROJANI: Čelsi SASTAVIO SPISAK potencijalnih zamena za posrnulog trenera!

Autor:

Sport

04.01.2021

10:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Roman Abramovič polako ostaje bez strpljenja za Frenka Lamparda!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džon Teri nalazi se na spisku potencijalnih zamena za Lamparda!

Londonski "plavci" vratili su legendarnog veznjaka u klub u nadi da će moći da bude predvodnik nove generacije Čelsija, ali posle nepunih godinu dana na poziciji, deluje kao da ruski milijarder nema još previše strplenja za Engleza.

Čelsi je nastavio klimavu sezonu u Premijer ligi porazom od Mančeter sitija (3:1) u nedelju, pa se sada nalazi na 8. mestu sa jednom pobedom na proteklih šest utakmica.

 

 

To nije zadovoljavajuće kada se uzme u obzir činjenica da je na skupocena pojačanja Lampard potrošio preko 200 miliona funti, pa je sada uprava kluba na čelu sa ruskim naftnim magnantom i njegovom savetnicom Marinom Granovskajom sastavio spisak potencijalnih zamena za jednog od najboljih fudbalera koji je ikada zaigrao na "Stemford bridžu".

Prvi favorit je Masimilijano Alegri. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Maks Alegri važi za najvećeg favorita da nasledi Lamparda

Bivši trener Juventusa van fudbala je od 2019, pa bi osvajač pet uzastopnih titula sa "starom damom" oberučki prihvatio izazov Čelsija.

Drugi na listi je Tomas Tuhel, sveže otpušteni trener PSŽ-a. Nemac ima odličan rezime kada je razvoj igrača u pitanju, pa bi upravo on mogao da bude idealno rešenje za "plavce".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tomas Tuhel veoma je cenjen u plavom delu Londona

Lusijan Favr, doskorašnji trener Borusije, takođe je na spisku, ali ne deluje kao favorit, osim ako njegov odnos sa mladim talentima iz Nemačke, Vernerom, Havercom i Pulišićem (koji je nastupao za Dortmund) ne bude presudan.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Favr jeste na spisku, ali ne važi za favorita

Džulijan Nagelsman, mladi i ultra-talentovani genije iz Lajpciga, san je pola Evrope, pa bi Čelsijev budžet mogao da ga ubedi da je vreme da napravi sledeći korak u karijeri, iako je svega dva poena iza Bajerna i Bundesligi.

RepublikaFoto: youtube.com/TifoPyroTV
Džulijan Nagelsman važi za najperspektivnijeg trenera na svetu, pa ga zato želi i Čelsi

Finalno rešenje već se godinama pominje među najoptimističnijim navijačima Čelsija.

Frenk Lampard možda jeste gospodario Premijerligaškim terenima, ali je to bilo moguće samo zato što je celu karijeru imao "zverinu" koja mu je čuvala leđa.

Ta "zver" bio je Džon Teri, možda i najbolji centarhalf iz Engleske u istoriji fudbala, koji bi sada jednog od najboljih prijatelja i dugogodišnjeg kolegu mogao da odmeni na klupi voljenog kluba.

RepublikaFoto: twitter.com/John Topliss ‏
Dugogodišnji kapiten deluje kao logičan naslednik svojevremenom kolegi

Svaki pravi navijač Čelsija kune se u u Terija, pa bi mu se bez sumnje slepo predali, što je možda nešto što Lampard nije uspeo da ostvari kada je odnos sa navijačima u pitanju.

 

 

 

Dugogodišnji kapiten na "Stamford Bridžu" sada stiče iskustvo pod Dinom Smitom u Aston Vili, gde je njegov defanzivni uticaj i te kako primetan, pa bi za Abramoviča i Čelsi bio najlogičnije, kao i najjeftinije, rešenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading