Lukić: Dokazaćemo da posedujemo veliki potencijal

Autor:

Sport

11.11.2017

10:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mlada reprezentacija Srbije nastavila je da ruši sve pred sobom na putu ka Evropskom prvenstvu koje će se 2019. godine održati u Italiji i San Marinu. Orlići su u prve četiri utakmice zabeležili četiri pobede, a poslednja u nizu upisana je u duelu sa Austrijom (1:3). Zanimljivo je da u dosadašnjem toku kvalifikacija, maksimalan učinak, uz našu selekciju, imaju još samo Francuska, Španija, Danska, Grčka i Hrvatska.

RepublikaFoto: fss.rs
Slavilo se uz picu

- Zabeležili smo veoma važnu pobedu i za korak smo se približili našem cilju, a to je osvajanje prvog mesta u grupi. Ovaj trijumf protiv nezgodnog protivnika kakva je Austrija još više dobija na značaju ako se zna da da smo ga zabeležili bez trojice vrlo bitnih igrača Grujića, Živkovića i Radonjića - kaže Saša Lukić, sjajni vezista koji je pružio izvanrednu partiju protiv Austrijanaca.

Lukić je maestralno kontrolisao sredinu terena, bio dominantan u duelima sa austrijskim fudbalerima, a u 86. minutu meča iznudio je i penal koji je Luka Jović pretvorio u gol čime je najavljen trijumf našeg tima:

RepublikaFoto: fss.rs

 

- Svi igrači su na najbolji način ispunili svoje zadatke, imali smo pravi pristup svih 90 minuta i za to smo nagrađeni. Ova generacija poseduje zaista veliki potencijal i nadam se da ćemo to i dokazati.

Orlićima u subotu predstoji dug put. Letom preko Moskve idu u Jerevan gde ih u utorak očekuje duel sa Jermenijom:

- Najvažnije će biti da se oporavimo i osvežimo pred taj meč. Svakako da imamo ulogu favorita, mislim da je kvalitet na našoj strani, ali to treba da opravadamo na terenu. Pristup mora da bude maksimalan i sigurno da nam motiva neće nedostajati. Svesni smo da bi nam pobeda u tom meču značila mnogo i da bismo eventualnim trijumfom praktično jednom nogom već bili na Prvenstvu Evrope - zaključio je Lukić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading