KAKAV KARAMBOL: Tadić dobio čast NAJBOLJEG SRBINA, Katai NAJBOLJI IGRAČ U SUPERLIGI, a TEK KADA VIDITE TIM GODINE...

Autor:

Sport

30.12.2020

10:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Po tradiciji, sada već staroj pola veka, "Večernje novosti" su u anketi sa kapitenima elitnih srpskih klubova izabrali najbolje fudbalere u aktuelnoj 2020. godini.

Dušan Tadić odabran je za najboljeg srpskog fudbalera na svetu!

Tradicionalna anketa „Kapiteni biraju fudbalera godine“ je je ove godine došla do svog jubilarnog izdanja i ima posebnu težiju.

Što zbog tradicije, što zbog žirija koji čine isključivo kapiteni klubova iz srpskog šampionata.

Podsećamo, oni glasaju za četiri kategorije: Najbolji srpski fudbaler, fudbaler godine u Superligi, idealan tim od srpskih fudbalera i idealan tim od igrača iz domaćeg prvenstva.

Epilog glasanja je da su Dušan Tadić i Aleksandar Katai ubedljivo pobedili.

Za Tadića kao prvu zvezdu srpskog fudbala je glasalo sedam superligaških kapitena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zvezda Ajaksa bila je neprikosnovena sa sedam glasova 

Aleksandar Mitrović je dobio tri glasa, Darko Lazović i Nikola Milenković po dva, a Matić, Gudelj, Đuričić, Ljajić, Rajković i Lazar Marković po jedan.

Tadiću je ovo treća pobeda u anketi "Novosti" pošto je najbolji bio prošle godine i 2016. Sa tri priznanja se izjednačio sa Nemanjom Matićem i Predragom Mijatovićem, a od njh više godišnjih nagrada ima samo Nemanja Vidić koji je šest puta biran za prvu zvezdu srpskog fudbala.

RepublikaFoto: Starsport
Sada ima tri ovakva priznanja, pa se izjednačio sa Mijatovićem i Matićem

Što se tiče najboljeg igrača Superlige, Aleksandar Katai je ubedljivo pobedio.

Čak polovina od 20 kapitena je dala glas Zvezdinom Magiku.

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Katai najbolji je igrač Superlige Srbije

Daleko iza njega je ostao Vošin Nikola Drinčić sa tri glasa, dok su po jedan glas dobili Ben (Crvena zvezda), Ivanić (Crvena zvezda), Zdjelar (Partizan), Tumbasević (TSC), Birmančević (Čuakrički) i Tufegdžić (Spartak), prenosi "Mozzart sport".

I za Kataija je ovo treći put da pobeđuje u anketi "Novosti" za najboljeg igrača u ligi. Prethodno mu je to uspelo 2015. i 2016. godine. Prvi je igrač u istoriji ankete koji je tri puta biran za najboljeg u ligi pošto su po dve pobede do sada imali Vladimir Petrović Pižon, Dragan Stojković Piksi, Dragan Ćirić, Nikola Žigić, Saša Ilić i Lazar Marković.

 

Mnogo zanimljivije je bilo glasanje za tim godine srpskih fudbalera i tim godine u Superligi.

Idealna reprezentacija Srbije po glasovima 20 superligaških kapitena bi izgledala ovako: Rajković (10 glasova) – Lazović (12), Milenković (19), Kolarov (14), Mladenović (13) – Milivojević (10), Matić (8), Gudelj (11) – Tadić (18), Radonjić (?), Mitrović (20). Dakle, superligaši najviše od srpskih fudbalera cene Mitrovića, Milenkovića i Tadića i vole fudbal sa tri zadnja vezna.

Što se tiče izbora idealnog tima u Superligi, on izgleda ovako: Borjan (Crvena zvezda, 12 glasova) – Gajić (Crvena zvezda, 6), Nemanja Milunović (Crvena zvezda, 8), Šapić (Čukarički) / Degenek (Crvena zvezda oba po 8 glasova), Rodić (Crvena zvezda, 5) – Drinčić (Vojvodina, 11), Zdjelar (Partizan, 6), Ivanić (Crvena zvezda, 7), Katai (Crvena zvezda, 13), Birmančević (Čukarički, 10) – Makarić (Radnik, 6) / Falčineli (Crvena zvezda oba po 6 glasova).

RepublikaFoto: Starsport
Saša Zdjelar jedini je igrač Partizana u idealnom timu Superlige...

Čak osmorica fudbalere iz Crvene zvezde i samo jedan iz Partizana što se ne pamti u istoriji kluba iz Humske da su njegovi igrači bili ovako ocenjeni od strane kolega. Čast je odbranio Saša Zdjelar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading