PROGOVORIO SRBIN KOJI JE POKORIO "ČIZMU": Sve u svoje vreme, ali o PREZIMENU NA REPREZENTATIVNOM DRESU SANJAM CEO ŽIVOT!

Autor:

Sport

24.12.2020

13:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ima još uvek onih kojima ne postoji veća čast nego da zaigraju za nacionalnu selekciju.

RepublikaFoto: Starsport
Dušan Vlahović se nastupima za "Viole" nameće budućem selektoru Srbije

Jedan takav je naš Dušan Vlahović, sjajni napadač Fjorentine koji ove sezone oduševljava u Seriji A.

U prethodnom kolu Juventus je "sasekao" u sred Torina, pa mnogi u njemu vide budućnost srpskog fudbala. 

Još je impresivniji kada progovori, i kada ustanovite da tako zdravo razmišlja za jednog 20-godišnjaka.

Vlahović je za "Kurir" govorio o svojim dosadašnjim podvizima, pa se dotakao širokog dijapazona tema.

Počeo je sa Frenkom Riberijem, prekaljenim veteranom skim u Italiji deli svlačionicu. On ga je protiv "stare dame" pronašao za gol, pa je upravo taj pas prokomentarisao mladi Srbin.

- Baš maestralan pas mi je bacio, samo kako on ume. Čestitao mi je, bio je jako srećan što smo pobedili. Ne zaslužuje on da se muči u ovim danima karijere i da gubi, pa mi je i zbog njega drago što se vraćamo na pravi put. Mislim da ću tek za nekoliko godina biti svestan s kakvim šampionom sam igrao - iskren je Vlahović.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vlahović u Seriji A ima tri gola na tri meča ove sezone

Čak je uspeo da razjari i Ronalda, što mu nije promaklo.

- On je takav, uvek želi da pobedi, uvek želi više. Razumem ga! Zato je sigurno i jedan od najvećih - mišljenja je Dušan.

 

Srbija 27. marta 2021. godine igra sa Portugalom u Beogradu, pa je Vlahović prokomentarisao i mogućnost da u međusobnim duelima bude Vlahović 2, Kristijano Ronaldo 0.

- Daću sve od sebe. Uvek verujem! Bilo bi jako lepo, naravno, da bude tako. Primer ste pravog i iskrenog odnosa jednog mladog fudbalera prema dresu reprezentacije. Osećate taj dres kao čast, najveću moguću u fudbalu, bar koliko mi vidimo sa strane - pošteno je dodao reprezentativac Srbije, pa je nastavio o tome šta za njega znači igranje za nacionalnu selekciju.

- Dobiti poziv, debitovati, igrati za Srbiju... Možda je fraza, ali kada počinješ da treniraš fudbal, želiš da predstavljaš svoju zemlju. Kada sam bio mali i nosio dresove tadašnjih reprezentativaca, uvek sam sanjao samo jedno - da se moje prezime nađe na državnom dresu. Mislim da uvek kada se dođe na okupljanje, treba dati sto odsto mogućnosti, uvek imam ogromnu želju, motiv... Pa cela nacija to prati. Moramo da budemo svesni koliko ljudima to znači, da jedna naša pobeda može da im popravi čitav mesec, godinu - nastavio je on.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vlahović prosto puca od želje za dokazivanjem među "Orlovima"

Vlahović kod Ćezarea Prandelija ima tri gola na tri utakmice, pa se uvek trudi da se zahvali treneru na prilici, ako ne rečima, onda golovima.

- To poverenje koje ima u mene mi je izuzetno važno. Zahvalio bih mu na tome. Vratiću mu to na terenu - ponašanjem, profesionalnošću i odnosom prema klubu. Naravno, i onim šta je najbitnije, dobrim igrama i golovima. Baš dobro sarađujemo - zaključio je Dušan Vlahović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading