Kontroverzni bivši predsednik FIFA u SVE VEĆIM PROBLEMIMA: Blater optužen da je UKRAO 554 miliona dolara!

Autor:

Sport

23.12.2020

14:39 >> 14:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije lako ukrasti pola milijarde dolara, ali ako je verovati medijima iz Švajcarske, upravo toliko je Sep Blater "odvojio sa strane" pri otvaranju muzeja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bivši predsednik FIFA Sep Blater sa Vladimirom Putinom

Forenzički istraživači pronašli su tokom revizije FIFA muzeja u Cirihu veliku rupu u finansijama, pa bi Sep Blater mogao da bude dodatno gonjen povrh svih optužbi koje su već upućene na njegov račun.

Kako tvrde, oni su ustanovili da je za renoviranje muzeja, hotela i ustanova u njegovom sklopu odvojeno nerealnih 554 miliona dolara.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Blater (desno) odvojio je čak 554 miliona za izgradnju FIFA muzeja...

Kako navode, nije moguće da je čak i najluksuznija obnova koštala toliko, pa sada dublje kopaju po finansijama kako bi razotkrili pohlepnika.

- Smatramo da su ogromni troškovi povezani sa FIFA muzejom veoma diskutabilni, kao što je bio i metod rada prethodnog režima, pa smo zaključili da će morati dublje da se analiziraju finansije kako bi ustanovili da ne postoji problem sa korupcijom - objasnio je Alister Bel, zamenik gen-seka FIFA.

Blater je inače predao svoju ostavku 2015. godine, kada su njegove nediskrecije otkrivene i kada je optužen za korupciju na najvišem nivou. 

 

 

 

Imajući u vidu da je još uvek bio na vlasti kada je hotel izgrađen, samo treba pratiti putanju novca skroz do Blaterovog džepa...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading