ZVEZDA DOČEKUJE MILAN PRED NAVIJAČIMA? Evo šta kaže UEFA!

Autor:

Sport

22.12.2020

18:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najvećih mečeva za ovu generaciju fudbalera Zvezde, ali i navijača će biti meč protiv Milana u šesnaestini finala Lige Evrope.

RepublikaFoto: Starsport
Foto: Ilustracija

Maštu navijača je "razbuktao" i naš ugledni epidemiolog i član kriznog štaba Predrag Kon koji je rekao da veruje će do tada biti moguće prisustvo navijača na ovom meču.

Za sada je UEFA dozvolila da se navijači vrate na stadione, a ono što sprečava povratak publike su uglavnom odluke lokalnih vlasti. Tako je i u Srbiji, a Crvena zvezda će morati da dobije dozvolu od nadležnih organa, ako želi da pusti navijače na stadion. 

Ukoliko se to desi moraće da poštuje protokole UEFA u vezi sa virusom korona, a oni nalažu da se na stadionu dozvoli najviše 30 odsto popunjenosti kapaciteta. S obzirom da "Marakana" prima 53.000 navijača to znači da bi na stadion moglo 15.900 navijača.

 
 

To je naravno mnogo manje u odnosu na pun stadion koji bi sigurno dočekao Milan da nema pandemije, ali je neuporedivo više od praznog stadiona. 

Naravno, ovo je samo jedan uslov koji bi morao da bude ispunjen. Ostali su da se klub pobrine za propisno rastojanje između navijača, kao i da svi na stadionu nose maske. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading