TEKST ŠPANSKE MARKE KOJI ĆE IZAZVATI POTRESE ŠIROM EVROPE. Odavno neko nije ovako ponizio tkz. Kosovo!

Autor:

Sport

20.12.2020

09:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španska Marka u tekstu pod nazivom "Kosovo – selekcija koja nema igrače iz zemlje koja nije priznata" bavi se analizom rivala u kvalifikacijama za SP 2022.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri tkzv. Kosova

Žreb za kvalifiakcije za Svetsko prevenstvo u Kataru izazao je veliku pažnju pošto se tzv. Kosovo našlo u grupi u kojoj čak tri zemlje, Španija, Grčka i Gruzija, ne priznaju njegovu nezavisnost.

U tekstu koji potpisuje Migel Anhel Lara, navodi se da nijedan igrač tzv. Kosovo nije rođen u toj "zemlji", koja je nezavisnost proglasila 17. februara 2008. godine.

- Veći deo igrača rođen je u izgnanstvu, u Švajcarskoj ili Švedskoj, dok su ostali rođeni kada je ta teritorija pripadala Srbiji ili Jugoslaviji. Moraćemo da sačekamo još nekoliko godina dok ova selekcija ne dobije prvog igrača rođenog na nezavisnom Kosovu - navodi se u tekstu španske Marke.

- Kosovo zvuči kao rat, progonstvo, smrt. Već vekovima. Osmansko carstvo je 28. juna 1389. godine na Kosovu polju porazilo je srpskog kneza Lazara Hrebeljanovića. Srbi su tada postali vazali sultana Murata. Srbija danas slavi svoj nacionalni praznik na dan kada se seća tog poraza, početka osinjeg gnezda, koje nikada nije prestao da bude globalna opasnost - piše Marka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading