KJELINI: Gvardiola je kriv što više nema pravih štopera

Autor: I. V.

Sport

09.11.2017

14:53 >> 14:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji štoper današnjice, beskompromisni Đorđo Kelini, izjavio je da zna zašto više nema pravih štopera. On je za nedostatak pravih centralnih defanzivaca optužio Pepa Gvarduiolu.

RepublikaFoto: twitter.com/SquawkaNews
Kjelini i Bufon

- Zbog Gvardiolizma (stil igre koji nameće Pep Gvardiola, prim. aut.). Da, Gvardiolizam je upropastio mnoge štopere u Italiji. Danas bi svi da grade igru, a niko ne zna da markira igrača. Mi u Italiji nikada nećemo imati špansku tiki-taku. To jednostavno nije u našoj filozofiji - bez uvijanja govori Kjelini.

On je apostrofirao nedostatak pravih štopera kao glavni problem u Italiji. 

- Sada u Italiji pričamo o tome kako nam nedostaju čistokrvni golgeteri u napadu, ali mislim da bi nam baš dobro došli i neki zaista kvalitetni odbrambeni fudbaleri. Potrebna nam je ta zdrava želja da se traži kontakt igra, da se oseti rival - rekao je stub odbrane Juventusa.

Ipak Kjelini nije potpuni pesimista, jer vidi neke igrače koji idu u pravom smeru.

- Danijele Rugani, Matija Kaldara i Alesio Romanjoli  brzo napreduju. Dugoročno, pokriveni smo. Ali moramo da se vratimo korenima, našoj tradiciji, da ponovo počnemo da proizvodimo prave štopere i to u velikim količinama - zaključuje Kjelini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading