Bruka i sramota u Italiji: BEZ POŠTOVANJA PREMA LEGENDI, ROSIJU OPLJAČKALI KUĆU TOKOM NJEGOVE SAHRANE!

Autor:

Sport

14.12.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lopovi ispreturali dom pokojnog Paola, pa i sobe njegovih ćerkica. Među dragocenostima odneli i njegov skupoceni sat

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kuća Paola Rosija opljačkana je tokom njegove sahrane!

Čitava Italija plakala je minulog vikenda opraštajući se od Paola Rosija, koji je preminuo pre pet dana u 64. godini. Međutim, pojedinci su načinili veliku bruku i sramotu jer su opljačkali kuću nekadašnjeg svetskog šampiona u trenutku dok je u Vićenci trajala njegova sahrana!

Za skandal se saznalo kada je Federika Kapaleta, inače Rosijeva supruga, zatekla ispreturanu kuću i shvatila da je opljačkana. Među brojnim dragocenostima koje su uzeli lopovi bio je i njegov skupoceni sat.

OSUDA JAVNOSTI

Lopovi nisu poštedeli ni sobe Rosijevih ćerki Marije Viktorije (11) i Sofije Elene (8). Porodica je pronašla širom otvorena vrata i prozore ispred svog doma u jednom selu jugoistočno od Firence, gde je legendarni fudbaler vodio kompaniju za organsku poljoprivredu.

Odmah se na mestu događaja pojavila policija zajedno s timom forenzičara i svi su zajedno krenuli u detaljnu istragu da bi što pre uhvatili počinioce. Povodom ovog slučaja usledile su brojne osude italijanske javnosti putem društvenih mreža.

- Sramota! Paolo Rosi je 1982. sa saigračima doneo veliku radost svim Italijanima širom sveta kada su osvojili Mundijal. Nažalost, neki nisu mogli da ispoštuju tugu i bol, pre svega, njegove porodice - glasio je jedan od komentara.

 

Sa kuće brata Save Miloševića ukrali oluke tokom njegove sahrane!

Slična situacija u kojoj se našla porodica Paola Rosija dogodila se 2013. i porodici Save Miloševića. Proslavljeni reprezentativac naše zemlje sahranjivao je brata Andriju u rodnom Johovcu kod Bijeljine, a kuća preminulog koja se nalazi u lozničkom naselju Šulovača je opljačkana. Lopovi su poskidali oluke sa doma čoveka koji je poginuo u teškom udesu na auto-šutu kod Pećinaca.

RepublikaFoto: Starsport
Savo Milošević doživeo je istu neprijatnost tokom sahrane svog brata

OPROŠTAJ OD HEROJA

Paolo Rosi sahranjen je minulog vikenda, a na izlasku iz crkve njegov kovčeg su nosili Marko Tardeli, Antonio Kabrini, Alesandro Atobeli, Đankarlo Antononi, Fulvio Kolovati i Bebe Bergomi, bivši saigrači iz nacionalnog tima koji su bili svetski prvaci 1982.

- Nisam samo izgubio saigrača, izgubio sam i brata. Zajedno smo se borili, pobeđivali i ponekad gubili i dizali smo jedan drugoga čak i kada smo bili suočeni s razočaranjem. Bili smo deo grupe, naše grupe, nisam mislio da će tako brzo otići - rekao je Kabrini.

Pre sahrane njegovo telo bilo je postavljeno na gradski stadion u Vićenci, a u subotu su se opraštali rođaci, prijatelji i saigrači i pojedini rivali s terena. U kovčegu Paola Rosija bio je dres reprezentacije Italije, ali i dres Juventusa, kao i oznake njegovih bivših klubova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading