SVETSKA KUĆA FUDBALA NASTAVLJA DA ŠTITI NEPRIZNATU DRŽAVU FIFA će naterati Špance da igraju protiv Kosova!

Autor:

Sport

10.12.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gonzalesova: FIFA gleda svoja pravila, a ne međunarodno pravo o priznavanju država.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
FIFA će Španiju naterati da igra sa nepostojećom državom...

Fudbalska reprezentacija Španije moraće da igra protiv tzv. države Kosovo u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. jer to od njih zahteva FIFA!

Čelnike Svetske kuće fudbala ne zanima što vlast u zemlji na Pirinejima ne priznaje budućeg rivala kao državu i smatraju da pravila moraju da se poštuju.

Prvobitna informacija pojedinih nemačkih medija glasila je da Španija neće izaći na teren, ali je to nedugo zatim između redova demantovano od Aranče Gonzales, ministarke spoljnih poslova ove zemlje.

- Moram da kažem da je to problem koji se rešava u okviru FIFA pravilnika. Gledaju se njihova pravila, a ne međunarodno pravo o priznavanju država - rekla je Gonzalesova.

Ona je govorila i o uslovima u kojima bi se odigrala utakmica, a, pre svega, mislila je da li će zastava i himna tzv. države Kosovo morati da budu obavezne.

- Mi smo s njima igrali već pre dve godine na Mediteranskim igrama i na Svetskom prvenstvu za mlade rukometaše. Razgovaraćemo sa FIFA da vidimo kakve će uslove tražiti za taj meč i kako će utakmice protiv njih izgledati - zaključila je ministarka.

 

Podsetimo, lažna tvorevina nalazi se u B grupi s pomenutom Španijom, Gruzijom, Grčkom i Švedskom, koja je jedino priznaje od svih rivala. Zanimljivo da je tzv. država Kosovo ipak igrala sa Grčkom u Atini u prošlim kvalifikacijama za EVRO, ali tada je morala da reaguje i UEFA.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading