FIFA JAČA OD VLASTI: Španci će MORATI da igraju protiv lažne države Kosovo!

Autor:

Sport

09.12.2020

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija lažne države Kosovo nalazi se u grupi B kvalifikacija za SP.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Serhio Ramos

U toj grupi nalaze se tri reprezentacije koje nisu priznale tzv. Kosovo, Španija, Grčka i Gruzija.

Pojavile su se informacije da Španci neće odigrati duel sa selekcijom naše juže pokrajine, ipak to je sada skoro pa demantovano.

Ministarka spoljnih poslova Španije Aranča Gonzales Laja odmah je odgovorila na pitanje koje je zanimalo sve fudbalske navijače na Pirinejima, a sudeći po njenom odgovoru - deluje da će meč protiv "Kosova" morati da bude odigran.

- Moram da kažem da je to problem koji se rešava u okviru FIFA pravilnika. Gledaju se njihova pravila, a ne međunarodno pravo o priznavanju država - rekla je Gonzales Laja.

Ministarka je podsetila da se pod okriljem FIFA takmiče i države koje "nisu države" (Farska Ostrva, Vels, Škotska, Irska i Gibraltar), dodavši da to nije prethodno sprečilo Španiju da se takmiči protiv njih pod okriljem FIFA i UEFA.

- To što mi ne priznajemo Kosovo ne znači da ono ne učestvuje u sportskim takmičenjima u kojima učestvuju i drugi. Mi smo s njima igrali već 2018. na Mediteranskim igrama i na Svetskom prvenstvu za mlade rukometaše. Razgovaraćemo sa FIFA da vidimo kakve će uslove tražiti za taj meč i kako će utakmice protiv njih izgledati - kazala je ministarka koja je tu pre svega mislila da li će zastave i himna tzv. Kosova biti obavezne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading