BRAVO BRAĆO: Španci pokazuju klasu, ne žele da igraju protiv lažnog Kosova!

Autor:

Sport

09.12.2020

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tzv. Kosovo nastavilo je da pravi probleme u evropskom fudbalu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Španije

U ponedeljak su u Cirihu određene grupe u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine.

Srbija je žrebana u grupi A sa Portugalijom, Republikom Irskom, Luksemburgom, Azerbejdžanom i trebalo je sa tzv. Kosovom.. Međutim, zbog dobro poznate situacije i pravila UEFA, nije moguće da Srbija igra protiv svoje južne pokrajine.

Zbog toga je tzv. Kosovo smešteno u grupu B sa Španijom, Švedskom, Grčkom i Gruzijom. I tu nastaju problemi, pošto nemački "Sport1" prenosi saznanja da Španci neće želeti da izađu na teren zajedno sa igračima sa Kosova. Ne samo to, već su sličnog mišljenja i Gruzija i Grčka, još dve države koje nisu priznale nezavisnost Kosova.

- Za razliku od grčkih i gruzijskih vlasti, španska Vlada zapravo ne dozvoljava svojoj reprezentaciji da se takmiči protiv Kosova. Ova zabrana je na snazi jer postoje brojne paralele sa onim što se u Španiji dešava sa zahtevima za nezavisnost Katalonije, a Španija već dugo stoji na strani Srbije, koja je svojevremeno i ratovala zbog istih tendencija na Kosovu - piše nemački "Sport1".

Eto novih komplikacija za UEFA, videćemo kako će ovog puta rešiti višestruki problem i hoće li ostati dosledna svojim pravilima.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading