POSLEDNJE KOLO LŠ: Junajtedov pakao u Lajpcigu, Mesi udara na Kristijana, Lacio protiv Belgijanaca za prolaz u nok-aut fazu!

Autor:

Sport

08.12.2020

08:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U utorak uveče na programu je osam mečeva poslednjeg kola grupne faze Lige šampiona.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mogu li do naredne runde? Fudbaleri Mančester junajteda

Igraće se mečevi u grupama E, F, G i H.

Najzanimljivije biće u grupi H u kojoj tri tima konkurišu za dva mesta koja vode u nok-aut fazu takmičenja. Najbliži plasmanu u narednu rundu Lige šampiona jeste PSŽ, koji treba da pobedi Bašahšehir na Parku prinčeva.

Dosta neizvesnije biće u Lajpcigu gde nemački predstavnik dočekuje Mančester junajted. Ekipi Olea Gunara Solskjera dovoljan je i bod za prolazak dalje, pošto su u prvom meču salvadali sa 5:0 četu Julijana Naglesmana.

Standings provided by SofaScore LiveScore

U grupi F i dalje nije sve gotovo, poznato je da Dortmund sigurno prolazi u nok-aut fazu, kao i da Zenit završava na poslednjem mestu. Nemci će protiv Rusa u prelepom Sankt Peterburgu želeti da osiguraju prvo mesto.

Sa druge strane, Lacio i Klub Briž će u direktnom duelu odrediti drugog putnika u 1/8 finala Lige šampiona. Rimljani su trenutno daleko bliži tome pošto imaju devet bodova, dva više od belgijskog giganta. U ovom susretu međusoban duel je nevažan, i Briž može dalje samo trijumfom, dok ostala dva ishoda odgovaraju Laciju.

Standings provided by SofaScore LiveScore

U preostale dve grupe E i G sve je već rešeno pre poslednjeg kola. Čelsi je osigurao prvo mesto, a Sevilja drugo. Krasnodar je pobedom nad Renom u 5. rundi obezbedio treće mesto i nastavak takmičenja u Ligi Evrope.

Zbog toga se očekuju potpuno otvoreni dueli između Čelsija i Krasnodara i Sevilje i Rena pošto nikakav rezultatski značaj ne postoji.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Za kraj igraće se i u grupi G. Barselona i Juventus obezbedili su svoja mesta u nok-aut fazi, a u 6. kolu će u direktnom susretu odlučiti ko će biti prvi u grupi.

Posle tri godine ponovo ćemo imati duel Lea Mesija i Kristijana Ronalda. Meč se igra na Kamp Nou, a u prvoj utakmici Barsa je slavila u Torinu sa 2:0, pa će Stara dama morati da nadmaši taj rezultat kako bi se domogla prvog mesta.

Za 3. poziciju u grupi direktno će odlučivati duel Dinama iz Kijeva i Ferencvaroša. U Mađarskoj je bilo 2:2, pa je sve otvoreno i čeka nas zasigurno veoma zanimljiva utakmica.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading