SRBIJA SE SEĆA ANTIĆA I MUSLINA: Samo u OVA dva navrata od samostalnosti, "Orlovi" su se PLASIRALI na Mundijal!

Autor:

Sport

07.12.2020

18:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uoči novog ispita.

RepublikaFoto: Starsport
Bivši selektori Srbije Radomir Antić i Slavoljub Muslin

Fudbalska reprezentacija Srbije dobila je rivale u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru, o čemu više možete pročitati OVDE, a ljubitelji fudbala u našoj zemlji još uvek pamte igre pod dirigentskom palicom slektora Radomira Antića, kao i Slavoljuba Muslina, s obzirom da smo samo u ta dva ciklusa izborili plasman na velika takmičenja od samostalnosti.

Legendarni "Antara" je sa Srbijom kao prvi izašao iz grupe 7, kada smo se na kraju kvalifikacija našli ispred aktuelnog svetskog šampiona, selekcije Francuske.

"Orlovi" su nakon deset mečeva sakupili čak 22 boda, uključujući nekoliko nezaboravnih partija, prvenstveno trijumf od 5:0 nad Rumunijom na stadionu "Rajko Mitić".

Detalja sa tih utakmica možete se podsetiti u videu.

 

 

 

Što se tiče Mundijala 2018. godine, "orlovi" su sa Slavoljubom Muslinom takođe izborili direktan plasman, ovoga puta u grupi D. Naša reprezentacija je tokom celog kvalifikacionog ciklusa doživela tek jedan poraz, u Austriji sa 3:2, dok je sa 21 osvojenim bodom na tabeli pretekla favorizovane Velšane, Irce i Austrijance.

 

 

 

Nažalost, na oba Svetska prvenstva, Srbija nije uspela da prođe grupu, a trenutno je u potrazi za novim selektorom koji će pokušati da overi još jednu mundijalsku vizu umesto odlazećeg Ljubiše Tumbakovića.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading