LUDNICA U NEMAČKOJ: Golovi padali kao od šale, perfektno popodne u Bundesligi

Autor:

Sport

05.12.2020

17:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajno popodne u nemačkoj Bundesligi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džejdon Sančo

Od četiri odigrane utakmice u popodnevnom terminu u subotu samo jedna ekipa je ostvarila pobedu, dok smo videli tri remija.

Trijumfovala je Arminija iz Bilefelda i to sa 2:0 nad Majncom na svom terenu u takozvanom "derbiju začelja". Manuel Prietl je u 22. minutu utakmice uz dosta sreće postigao pogodak i doneo Arminiji prednost od 1:0. Samo devet minuta kasnije, domaćin je udvostručio svoju prednost. Doan je iskoristio katastrofalnu grešku fudbalera Majnca u primopredaji lopte i posle sjajnog driblinga loptu poslao pravo u gol za visokih 2:0. Konačan rezultat postavljen je u 82. minutu utakmice, kada je Stoger bio najsnalažljiviji u kaznenom prostoru Arminije i iz peterca loptu prosledio u mrežu. Ova pobeda može mnogo značiti u borbi za opstanak, pošto Arminija ima 7 bodova, a Majnc 5.

U naredna tri susreta pobednika nije bilo. Fudbaleri Ajntrahta su u Frankfurtu dočekali Borusiju Dortmund i taj meč je završen rezultatom 1:1, a sve je počelo sjajno po domaći sastav. Daići Kamada je već u 9. minutu susreta doneo prednost Ajntrahtu, kada ga je iz poslednje linije proigrao Hintereger prebacivši čitav teren, a Kamada samo prebacio golmana za prednost od 1:0. Čekalo se dugo na naredni gol, čekalo se oko 45 minuta pošto je Borusija Dortmund do iznednačenja došla tek z 56. minutu susreta, kada je Rejna posle odličnog driblinga loptu "zakucao" u gornji levi ugao, za konačnih 1:1.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Uzbudljivo je bilo i u utakmici između Kelna i Volfsburga, gde je domaćin došao do prednosti posle 18 minuta igre, kada je gol postigao Jan Tilman. Nekih 11 minuta kasnije, Volfsburg je stigao do izjednačenja. Tada je iz slobodnog udarca precizan bio kapiten gostujućeg tima, Maksimilijan Arnold, koji je prebacio živi zid i poslao loptu tačno tamo gde golman Kelna ne može da je dohvati i poravnao rezultat. Pred sam kraj prvog poluvremena se Keln vratio u vođstvo, a to se dogodilo zahvaljujući poljskom fudbaleru Ondreju Dudi, koji je u 43. minutu susreta posle propalog kornera i nove akcije loptu "smestio" pravo u "90 stepeni". Na poluvreme se otišlo sa 2:1 u korist Kelna, ali je Veghorst već na startu drugog poluvremena, tačnije u 47. minutu utakmice postigao gol za izjednačenje i doneo veliku radost Volfsburgu.

I treći nerešeni susret 10. kola Bundeslige odigrali su fudbaleri Frajburga i Borusije Menhengladbah, a meč se završio rezultatom 2:2. Menš je pre samo nekoliko dana odigrao važan meč Lige šampiona, ali su doživeli poraz dok su sada odigrali nerešeno na gostovanju Frajburgu. Zapravo, oni su poveli u 23. minutu preko Brija Embola, koji je postigao gol na asistenciju Plee. Samo devet minuta kasnije, Leinart je izjednačio na 1:1. Potpuni preokret, desio se početkom drugog poluvremena, kada je Grifo izveo jedanaesterac i u 49. minutu utakmice ga pretvorio u gol za 2:1. Za konačnih 2:2, postarao se Plea, koji je samo minut kasnije postigao pravu "golčinu".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading