NIJE MOGAO DA ĆUTI: Lazetić progovorio o KOLAPSU VOJVODINE - odrekao sam se svih plata i premija!

Autor:

Sport

05.12.2020

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Vojvodine Nenad Lalatović govorio je prethodnih dana i nedelja o teškoj finansijskoj situaciji u FK Vojvodina, a bivši sportski direktor kluba Nikola Lazetić oglasio se tim povodom u subotu.

RepublikaFoto: Starsport
Lazetić se konačno oglasio

On je poručio da je tokom godinu i po boravka u klubu radio sve da Vojvodina funkcioniše kao evropski klub, da je gradonačelnik Miloš Vučević u mnogim situacijama podržavao klub i da je tadašnje rukovodstvo uradilo mnogo toga dobrog za klub.

Takođe, Lazetić je rekao da je i ličnim primerom pomogao Vojvodinu, odrekavši se velike svote novca koju je zaradio kroz plate i premije, a koja mu do danas nije isplaćena.

Ovo je saopštenje nekadašnjeg kapitena Vojvodine.

- Do sada se nisam oglašavao. U fudbalski klub Vojvodina došao sam u junu prošle godine, a u jednom je situacija mnogo gora nego što je danas. Vojvodina je bila osma na tabeli u to trenutku i finansijski je jako loše stajala. U tom trenutku se igračima dugovalo igračima i radnoj zajednici mnogo više nego sada. Međutim, imali smo jedan zadatak koji smo jako ozbiljno shvatili i svako u svom sektoru je radio da bi Vojvodina u predhodnih godinu ipo dana izgledala tako kako izgleda. Uradio sam sve sto je bilo u mojoj moći da u sportskom delu sve funkcionise kako treba. Ljudi iz upravnog odbora su radili sve sto je u njihovoj moci da se stabilizuje klub i da se finansijski izadje iz tog problema. Gradonačelnik Novog Sada je uvek bio tu da nam pomogne svaki put kada bi smo mu se obratili i da na da vetar u leđa u rešavanju problema, ali i da nas podržao u mnogim akcijama koje je FK Vojvodina imala u saradnji sa Gradom. Njegova podrška je bila je odgromnog značaja i u velikoj meri je doprinela da stvari unutar kluba funkcionisu na zavidnom nivou- rekao je Lazetić.

On se nadovezao da kroz njegovu karijeru sa FK Vojvodinom uvek bio usko povezan.

 

- Najveći transfer u istoriji našeg fudbala u domaćim okvirima je i dan danas moj transfer iz Vojvodine u Obilić za 1,5 miliona maraka. Doneo sam tada veliki benefit klubu , takođe i igrao finale Intertoto kupa. U drugom mandatu sa uspehom nosio dres Vojvodine. Igrali smo čuveno finale kupa protiv Partizana kada smo napustili teren. U tom dresu sam i završio svoju karijeru kao veoma mlad fudbaler. I evo treći moj spoj sa Vojvodinom je bio deset godina kasnije u ulozi sportskog direktora.Smatram da sam zajedno sa ljudima koji su vodili FK Vojvodina u toj sezoni dao veliki doprinos ka cilju koji smo postavili na početku te sezone. Izdigli smo se kao feniks i uradili mnogo toga dobrog. Promovisali smo mlade igrače, pravili rezultat i klub je finansijski bio potpuno stabilan. Po završetku sezona i ostvarenih svih ciljeva, jednostavno tražio sam sporazumni raskid ugovora jer sam u sportskom smislu imao drugačiju viziju za budućnost kluba! Zatim je usledio je kovid i kako je to uticalo na fudbal u Srbiji- nastavlja Lazetić i dodaje:

- Kao što sam već rekao FK Vojvodina je dok sam bio u klubu bio klub za primer svakom klubu u Evropu. Tačno se znalo ko šta radi i kako sve treba da funkcionise. Plate i premije su bile u dan i svi su bili zadovoljni. Nažalost došla je ova pandemija COVID 19 koja je u velikoj meri poremetila ceo svet pa tako i FK Vojvodina. Nadam se da se Vojvodina kao i naša država izaći iz svega ovoga kao pobednik i da će stvari brzo vratiti i postaviti na svoje mesto. Ja želim ovom prilikom eto da dam još jedan doprinos celoj ovoj priči i da kažem sledeće. Sa Dušanom Bajatovićom sporazumni raskid ugovora kojim smo definisali tačan dug preme meni u vidu plata i premija za osvojen kup i izlazak u Evropu koji je na taj dan iznosio 133.000 evra. Takođe sam se odrekao i ugovora koji je bio na snazi za narednu godinu. Ja dinara nisam dobio od tog dana, a prošlo je evo 6 meseci. Pošto vidim da je Vojvodina u problemu i da COVID ne moze da se obuzda, doneo sam odluku da se ODREKNEM celog iznosa i da time dam doprinos FK Vojvodina u što lakšem resavanju problema i da u što kraćem roku Vojvodina bude ona ona kojoj će se pisati zbog sportskih uspeha ne ratova i problema koji nemaju veze sa sportom- naglasio je on na kraju izjave koju je preneo zvanični sajt kluba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading