ŽIVADINOVIĆ I HVALI I KUDI: Bravo Zvezdo, ali igra ti je očajna!

Autor:

Sport

05.12.2020

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda je kolo pre kraja takmičenja u L grupi Lige Evrope remijem bez golova protiv Hofenhajma u Beogradu obezbedila čuveno proleće u Evropi i još jednom učinila navijače ponosnim.

RepublikaFoto: twitter.com/tvbalkaninfo
Milan Živadinović

Podjednako važan, ako ne i važniji, jeste benefit koji je šampion Srbije ostvario na planu klupskog koeficijenta i evropskog rejtinga. Za to svaka čast Dejanu Stankoviću i njegovim momcima, ali kada se pogleda druga strana medalje, brine igra jer je nemački tim vrlo lako mogao da postigne gol na Marakani. To bi se verovatno i desilo da je odigrao malo disciplinovanije i da, na primer, u poslednjem minutu nije držao loptu na svojoj polovini dodajući se ukrug.

Zato se situacija na terenu mora popraviti do starta nokaut faze 18. februara da se ne bude topovsko meso i puki posmatrač. Ozbiljno upozorenje u razgovoru za Srpski telegraf šalje nekadašnji trener Zvezde Milan Živadinović (73).

- Rezultat je korektan, ali ja u igri nisam video ništa, od odbrane preko sredine terena do napada. Mora još mnogo da se radi. Stojimo u mestu što se tiče igre, svi oko nas su napredovali. To mora hitno da se popravi, verujem da može. Protiv velikana koje možemo dobiti na žrebu ne može ovako da se igra. Mi smo majstori za euforiju, ali gde je kvalitet kada ti je golman najbolji igrač tima. Mora se to promeniti ili ne možeš da pričaš o velikim delima - rekao je Živa.

ISTORIJSKI MEČEVI

Da crveno-beli, koji su na UEFA rang-listi skočili na 50. mesto, što im je najbolji plasman u ovom veku, moraju bolje, upozoravaju i imena potencijalnih rivala koje mogu dobiti na žrebu 14. decembra za šesneastinu finala Lige Evrope. Spisak kreće od zagrebačkog Dinama, pa do Reala u jednom od scenarija.Naime, šampion Srbije sigurno bi za protivnika mogao da ima ekipe koje su obezbedile prvo mesto u svojim grupama, a uz već pomenute komšije iz Hrvatske, tu su još i Arsenal, Roma i Viljareal. U ostalim grupama se još ne zna ko će biti na prvoj, a ko na drugoj poziciji, ali od većih imena tu su Murinjov Totenhem, Milan ili Lil, Lester, Benfika, Leverkuzen, PSV, Napoli ili Sosijedad. Tu su i klubovi koji bi ispali iz Lige šampiona kao trećeplasirani u svojim grupama. Potencijalno su među njima i "aždaje" poput Reala, Intera, Mančester junajteda, Atletika i Atalante.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
vojislav ilic

05.12.2020 09:54

Nikad se nisam slagao sa Zivkovicevim fudbalskim stavovoma ali ovom prilikom sve sto je reako u ovom tekstu su 100% cinjenice koje su tako vidljive i pored svih izjava Stankovica "vazan je rezultat" to ne pije vodu. Niko ne spori da je rezultat vazan i da je ostvaren fantastican rezultat ali verovatno niko ne misli da sa ovakvom igrom se moze dalje. Treba naglasiti da za bolju igru neophodni su mnogo kvalitetnii igraci ali kako do njih??? Valjda to Terzic zna naravno bez Mrkele.