LALATOVIĆ POKRENUO CUNAMI: Plaču mi žene na stadionu zato što nisu dobile platu - otići ću i ne vraćam se 10 godina!

Autor:

Sport

04.12.2020

17:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je 2020. godina bila izuzetno uspešna za Vojvodinu, situacija je daleko od dobre. Nenad Lalatović je u poslednjih mesec dana apelovao na rukovodstvo i grad da reše taj problem dugavanja fudbalerima i zaposlenima, pa je to ponovio još jednom na burnoj konferenciji za medije pred duel sa Mačvom.

RepublikaFoto: Starsport
Nenad Lalatović

- Vojvodina je u velikom problemu i ovaj meč nam ne dolazi u dobrom trenutku. Igrači su razočarani i atmsofera na treninzima više nije sjajna kao nekad- rekao je Lalatović.

- Sada kada svi treba da cvetamo - imam utisak kao da se borimo za opstanak, kao da ništa dobro nismo doneli gradu. Nije dobra situacija, znate odlično i sami, Vojvodina je veliki klub. Bila je osma kada sam došao, a sada... Najviše ispaštaju novosadske porodice, njih sto, oni imaju male plate. Žao mi ih je, sastavljaju kraj s krajem, jedva preživljavaju.

Lalatović je objasnio da neće moći da računa na dosta igrača (Simić, Topić, Saničanin, Bojić, Vukanović, Andrić...), a da je to možda i plod loše atmosfere na treninzima.

- Ne mogu da shvatim da ne mogu svi da se dozovu pameti. Ne sme da se dozvoli ovo da se dešava. Ovo je sramota, sramota! Neću da vodim tuđe ratove, zanimaju me moji igrači i zaposleni u klubu. Ostali me ne zanimaju. Molim lepo sve, i gradonačelnika Vučevića i upravu, vi možete da rešite taj problem. Žao mi je što ovo moram da kažem, ali molim gospodina Vučića koji je napravio Srbiju ovako velikom i moćnom da pomogne. Ti ljudi vama polažu račune, a pošto ja ne mogu da doprem do njih, žao mi je što ovo moram javno da kažem - vi rešavate sve probleme, žao mi je i što vas opterećujem ovim stvarima, ali žao mi je što zaposleni u klubu nemaju ni 500 dinara u džepu- rekao je Lalatović apelovavši tom prilikom na predsednika Srbije da pomogne rešavanju problema.

-Teška je situacija za moje igrače, gradonačelnik je rekao da donesemo trofej u Novi Sad - i doneli smo ga. Vi ste bili na stadionu i vaš otac. Čekamo da sednete sa upravom našeg kluba i vi možete da rešite taj problem za jedan minut. Nemoguće je da pare ne mogu da se pronađu, nije to ogroman novac, može grad i da pozajmi ako Srbijagas ne može. Duguju se dve plate, dve premije, rate, nagrade, to se sada samo nagomilava.

RepublikaFoto: Starsport

U dugom izlaganju Nenad Lalatović je rekao da treba da se zanemari sujeta i da se reši problem zbog kog je zaposlenim ljudima u Vojvodini možda i prazan frižider.

- Izvinjavam se predsedniku, ali ovo je veliki klub i sramota je da Vojvodina ne dobija šta joj pripada i moji igrači su to apsolutno zaslužili- rekao je Lalatović i dodao:

- Šta je problem da se podele plate, ovo je Vojvodina? Svi su trčali kad smo osvojili trofej, a sada kada je došlo do toga - vas nema. Žao mi je što ja moram ovako, ja sam radim, nemam direktora ili predsednika, sam sa igračima, situacija je stvarno loša. Pošto ne mogu da se dozovu pameti, dozovite se vi... Meni žene plače na stadionu, a oni ne mogu da reše problem. Kad vi ne možete - onda može neko ko vodi državu na sjajan način, ali u takvoj Srbiji ne sme da bude ovakav problem.

- Plaču mi žene na stadionu zato što nisu dobile platu- dodao je Lalatović.

 

Lalatović je rekao i da se brine jer igrači mogu da dobiju "čiste papire" zbog dugovanja, podsetio je na primer Slobodana Tedića i Petra Mićina, zbog kojih je Vojvodina izgubila oko sedam-osam miliona evra, podsetivši da je to moguće da se desi sa Topićem, Zukićem, Devetkom...

- Mi smo pokazali da kada se ujedinimo da nam ne može niko ništa. Ne mogu da verujem da neće da se bore za sto porodica!- naveo je Nenad Lalatović.

A budućnost?

- Imao sam dve zvanične ponude, poslali su mi na mejl, godinu i dve dana, ali su tu bili uslovi zbog korona virusa... Ima interesovanja, i sada se nešto dešava, voleo bih ovde da ostanem do leta, u jednom cugu sam najduže bio u Čukarički. Voleo bih da ostanem u Vojvodini i da odem na leto, pa da se ne vratim jedno deset godina- zaključio je trener Vojvodine.

Zaključak je da plate kasne, nije jasno ko je tačno odgovoran za to i čeka se skupština kluba na kojoj bi se raspravljalo o problemima. 

Bar još nedelju dana neće biti skupštine kluba koja je ovoga puta otkazana jer poziv za učestvovanje nije na vreme dostavljen svima. Naredni datum za raspravu je 10. decembar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading