"Delije" poručile: SIMBOL HRABROSTI I ISPRAVNOSTI - MARKO IVKOVIĆ!

Autor:

Sport

03.12.2020

18:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde biju bitku sa nemačkim Hofenhajmom za prevlast u Grupi L Lige Evrope, ali je na tribinama pre meča obeležen krajnje drugačiji momenat.

RepublikaFoto: Dražen Ostojić
Koreografija kaže - Marko Ivković, simbol hrabrosti i ispravnosti

Pristalice kluba iz Ljutice Bogdana okitile su južnu tribinu Marakane koreografijom posvećenom ubijenom Marku Ivkoviću "Jagodi".

Za one koji nisu upoznati sa njegovim stradanjem, Ivković je mučki iskasapljen u Istanbulu od strane krvoločnih navijača Galatasaraja kada je tamo otputovao sa "Delija" da prati klub u Evroligi.

Ovako su stvari izgledale te večeri:

- Navijač Crvene zvezde Marko Ivković zvani Jagoda (25) iz Zemuna ubijen je sinoć u Istanbulu, kad su turski huligani napali grupu od 400 Zvezdinih navijača, koji nisu uspeli da uđu u halu Abdi Ipekči da prisustvuju meču Evrolige.

Navijači Zvezde nisu mogli da uđu u dvoranu, jer je organizator prekršio dogovor i onemogućio im da kupe ulaznice, nakon čega je došlo do tuče i incidenata ispred dvorane, pa je intervenisala policija, prenosi Tanjug.

Dok je u toku bio meč između Galatasaraja i Crvene zvezde, ispred hale su navijači Galatasaraja kamenicama i bakljama gađali navijače crveno-belih, a došlo je i do fizičkih sukoba. U opštoj tuči, Ivković je zadobio smrtonosne povrede nožem.

Policija je brzo intervenisala, a turski "Hurijet" piše da su srpski navijači, napuštajući prostor oko hale, demolirali nekoliko vozila i izloga.

Tokom utakmice koju je Galatasaraj u usijanoj atmosferi dobio posle dva produžetka sa 110:103, navijači turskog kluba u nekoliko navrata skandirali su: "Kosovo, Kosovo" - napisali su tada na "Blicu", ali to ni približno ne može da vam približi horor i nepravdu ovog gnusnog akta.

RepublikaFoto: crvenazvezdafk.com
"Jagoda" je gnusno ubijen u Istanbulu 21. novembra 2014. godine

Još gore, nijedan Turčin nikada nije pokazao bilo kakvu grižu savesti zbog toga, pa sada susreti naših i njihovih klubova nose još veći potencijal za incident.

Podsećamo čak i na ispade starog provokatora Ergina Atamana, koji je jedva izbegao linč kada je gostovao u Areni sa Galatom i kada je izjavljivao svakakve gluposti u vezi sa Ivkovićem. 

 

 

 

Bilo kako bilo, Jagodu na Severu niko nije zaboravio, pa su njegovi saborci odlučili da mu ponovo odaju počast koreografijom na kojoj piše: 

- Marko Ivković - Simbol hrabrosti i ispravnosti - napisale su "Delije".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading