BUDI SE NOVA NADA ZA KLUBOVE IZ SRBIJE, I TO U TIRANI! Čuli ste za košarkašku LŠ, a sada se SPREMITE ZA LIGU KONFERENCIJA!

Autor:

Sport

03.12.2020

17:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako raste i napreduje ljudska rasa, tako snjom ide i sport, pa iz godine u godinu moramo da se navikavamo na promene u našoj svakodnevnici.

RepublikaFoto: Starsport
Klubovi iz Srbije imaće od sledeće sezone još jednu arenu za nadmetanje u Evropi!

Mnogi od nas nisu mogli da zamisle svet koji pored Evrolige i Evrokupa sadrži još jedno kontinentalno košarkaško takmičenje, ali eto, i do toga je došlo, a sada do istog razvoja situacije dolazi i u fudbalu.

Dugo se polemisalo o tome kako bi to moglo da izgleda, sa naših prostora čak su se čuli uzvici da bi "Balkanska liga" faktički predstavljala takvo takmičenje, ali to nije lepo ležalo sa ostatkom Evrope, pa sada dobijamo Ligu konferencija.

Ono će po jačini biti treće takmičenje na "starom kontinentu", a to bi posebno dobro moglo da bude klubove iz Srbije, pošto će u Ligi Evrope od njegovog uvođenja početi da igraju samo timovi iz zemalja koje su plasirane 15. ili niže na UEFA rang listi.

U glavnom takmičenju će učestvovati 32 tima, podeljenih u 8 grupa. Svi će dolaziti iz kvalifikacija – 17 iz kvalifikacija za Ligu konferencija, 5 timova iz puta šampiona u kvalifikacijama za LŠ i 10 timova iz kvalifikacija za Ligu Evrope.

 

Takmičenje bi trebalo da počne 8. jula, a finale bi trebalo biti na programu 25.maja na novom stadionu u Tirani. Grupna faza bi trebala da počene 16. septembra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading