ZIDANU SKIDAJU GLAVU! Francuza u Realu MENJA lice dobro poznato ZVEZDAŠIMA!

Autor:

Sport

03.12.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potres na "Bernabeu".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Trener Real Madrida Zinedin Zidan

Sramotan poraz Reala od Šahtjora (2:0) u petom kolu Lige šampiona kovertirao je otkaz treneru Madriđana Zinedinu Zidanu. Predsednik najtrofejnijeg kluba Evrope Florentino Perez odlučio je da je pet poraza u 16 duela ove sezone preveliki luksuz čak i za Francuza koji je "kraljevskom klubu" kao trener doneo čak 11 trofeja (od bitnijih tri Lige šampiona i dve titule prvaka Španije). Bez obzira na to što će Real u poslednjem kolu imati priliku da pobedom nad Menhengladbahom obezbedi možda i prvo mesto u grupi, Zidanu je odzvonilo.

Pitanje je samo kada će zamena biti spremna, a izdvajaju se dva kandidata. Veće šanse ima Argentinac Maurisio Poketino, koji je bez posla otkad je napustio Totenhem u novembru 2019. godine. Interesantno je da je on u kontaktu sa Madriđanima bio i 2016. godine, ali Real tada nije želeo da plati obeštećenje za njega. Druga opcija je legenda kluba Raul, koji trenutno vodi drugi tim Reala i projektovan je da bude budući trener "kraljevića". Mnogi smatraju da je rano da Španac odmah preuzme prvi tim.

RepublikaFoto: Starsport
Poketino na "Marakani"

Zidan je nakon meča sa Šahtjorom morao da odgovara na pitanja o ostavci, ali je poručio da mu ne pada na pamet da odstupi.

- Neću da odustanem. Prošli smo i ranije kroz teške trenutke, prolazimo ih rezultatski i sada. To je realnost, ali idemo dalje. Znali smo da je utakmica protiv Šahtjora finale, tako smo se i spremali. Odigrali smo odlično prvo poluvreme, ali nismo uspeli da damo gol. Ostala je jedna utakmica do kraja i moramo da je pobedimo - rekao je Zidan.

Koliko je Real raštimovan, svedoči i fotografija pre prvog gola Šahtjora. Na njoj su praktično u liniji i na prostoru od dva kvadratna metra, na četrdesetak metara od svog gola, Modrić, Kros, Rodrigo, Naćo i Odegard, dok se akcija odvija na levoj strani terena. Izgledalo je kao da ne znaju gde biju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading