NOVE ŠOKANTNE INFORMACIJE: Maradona popio lekove koje NIJE SMEO!

Autor:

Sport

01.12.2020

21:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svakodnevno pristižu nove informacije u vezi smrti legendarnog Dijega Maradone!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dijego Armando Maradona

Prema najnovijim informacijama iz Argentine Maradona je neposredno pred smrt uzeo koktel lekova koji je  mogao da  mu uzrokuje štetu na srcu.

U pomenutom koktelu medikamenata bilo je antidepresiva i antipsihotika koji se koriste i za lečenje bipolarnog poremećaja, tvrde argentinski mediji.

Pojavila se još i informacija kako su lekari otkrili proširenu kardiomiopatiju, zdravstveno stanje u kojem srčani mišić slabi i bude uvećan, ali ne može da ispumpa dovoljno krvi za ostatak tela.

Spisak lekove koje je dobio Maradona objavljen je u izveštajima u Argentini, za koje se tvrdi kako potiču iz medicinskih kartona koji su sada kod državnih tužilaca, zbog istrage oko svih okolnosti ovog događaja.

Sem "Kvetijapina" i "Gabapentina", navodno je uključen i lek "Naltrekson" koji se koristi i za lečenje od alkohola, kao i antidepresiv "Venlafakin" koji se koristi za napade panike, "Lurasidon" koji pomaže sa oslobađanje nervore i stomačni zaštitnik "Omeprazol" uz kompleks vitamina B.

Specijalista neurologije Nelson Kastro argentinskim medijima rekao je da sve zavisi od količine navedene terapije.

 

- Moralo bi da bude ispitano koliko mu je tih lekova dato i koji su bili kriterijumi za uzimanje, da li je bilo istovremeno ili je počeo sa jednim, pa promenio na drugi. Bilo je dosta mešanja antidepresiva i antipsihotika... Nekoliko ovih lekova, primera radi kvetijapin, lurasidon, venlafaksin... imaju efekte na srce, a jedan je porast srčane frekvencije- rekao je specijalista neurologije Nelson Kastro.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading