FIFA kaznila FSS i najavila veće posledice!

Autor:

Sport

07.11.2017

15:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski savez Srbije sankcionisan je od strane FIFA zbog incidenata navijača na mečevima kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji protiv Austrije i Gruzije.

RepublikaFoto: fss.rs
Reprezentacija Srbije

Zbog političkih parola, poruka koje sadrže deskriminaciju i nedoličnog ponašanja navijača na utakmici protiv Austrije u Beču, FSS je kažnjen sa 90 hiljada švajcarskih franaka, i upozoren da će naredni prekršaji ovakvog tipa doneti mnogo veće posledice.

FS Austrije je kažnjen sa samo 10 hiljada franaka zbog sličnih prekršaja.

RepublikaFoto: fss.rs
Mladen Krstajić

Takođe, zbog organizacije meča sa Gruzijom, nedoličnog ponašanja navijača, političkih parola i uvredljivih poruka, FIFA je izrekla kaznu srpskom Savezu od 70 hiljada franaka, uz još jedno upozorenje.

Koliko je velika kazna za FSS ilustruje i podatak da je FS Crne Gore sankcionisan sa pet hiljada "švajcaraca" zbog nedoličnog ponašanja navijača i sedenja na stepenicama na utakmici između Crne Gore i Danske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading