MARADONIN LEKAR RAZAPET: Otkrite ŠTA TO DOKTOR NIJE OTKRIO U VEZI SA MARADONINOM SMRĆU...

Autor:

Sport

01.12.2020

08:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Advokat porodice Maradona iznosi oštre optužbe na račun ličnog lekara "El Pibea" i optužuje ga da nije vodio računa o legendi.

RepublikaFoto: twitter.com/printscreen
Dijego Armando Maradona

Preminula legenda Dijego Armando Maradona pao je i udario se u glavu sedam dana pre nego što je preminuo od posledica srčanog udara, izjavio je Rodolfo Bake, advokat medicinske sestre Dahijane Gizele Madrid, koja je svedok u istrazi o smrti fudbalske legende.

On je za televiziju TN rekao da je Maradona u sredu, 17. novembra, pao i udario se u glavu, a da nakon toga nije podvrgnut skeniranju magnetnom rezonancom ili kompjuterskoj tomografiji.

Advokat ističe da povreda nije bila teža, ali napominje da je Maradona pre incidenta išao na operaciju mozga i da nije pregledan nakon pada.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kako tvrdi advokat, Maradona je pre pada operisao mozak, pa je to možda imalo veze sa njegovom smrću

Prema rečima Bakea, Maradona je imao ubrzan rad srca i još neke probleme na koje niko nije obratio pažnju, preneo je "Sputnjik".

- Maradona je imao 115 otkucaja srca u minutu, a uoči smrti 109. Svi znamo da pacijent sa srčanim problemima ne sme da ima rad srca brži od 80 otkucaja u minutu. Maradona je skretao pažnju da postoje problemi sa njegovim srcem, ali nisu mi prepisani lekovi - naglasio je Bake.

 

Bake je rekao i to da su srčani problemi Maradone ignorisani i da bi Argentinac verovatno bio živ da je bio smešten u nekoj luksuznoj klinici, umesto u svojoj kući.

- Lekar je najodgovorniji, a zatim i porodica - dodao je Bake.

Tužilaštvo u Buenos Ajresu pokrenulo je istragu o smrti Maradone, koji je preminuo u sredu, 25. novembra. Tim povodom je njegov lični lekar Leopoldo Luke (na slici) pozvan na ispitivanje i oduzeti su mu telefoni i računari.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading