TOTENHEM ČUVA VRH: Remi po meri Murinja, Čelsi i Sparsi odigrali bez golova!

Autor:

Sport

29.11.2020

18:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Čelsija i Totenhema odigrali su nerešeno 0:0 u derbi meču 10. kola Premijer lige.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Žoze Murinjo

Ovaj remi više odgovara Totenhemu koji je sačuvao prvo mesto i dva boda viška u odnosu na Plavce.

Gledali smo izuzetno borbenu i taktičku utakmicu bez previše prilika. Murinjo je došao sa željom da ode ne poražen i to mu je i pošlo za rukom. U prvih 15-ak minuta videli smo najviše uzbuđenja. Bergvajn je snažno šutrao posle dodavanja Kejna, ali lopta završila preko gola. Dva minuta kasnije Verner postiže gol posle greške odbrane Totenhema, ali mu je on opravdano poništan zbog ofsajda.

Ubrzo je svoju šansu imao i Orije, ipak, njegov udarac je sjajno odbranio Mendi. Do kraja poluvremena nismo videli ništa zanimljivo, pa je ostalo 0:0.

Drugo poluvreme donelo je još manje zbivanja na terenu. Totenhem nije imao preveliku želju da napadne, a Čelsi da nešto više uradi pred golom Ljorisa. Poluprilike su propustili Ejbraham i Zijeh, da bi u poslednjih deset minuta Lampardov tim imao najbolje šanse na utakmici.

Mejson Maunt je u 81. minutu fenomenalno šutirao, a Ugo Loris još bolje odbranio, jednom rukom je izvadio loptu iz samog ćoška gola.

U nadoknadi je Olivije Žiru iznenada došao do velike šanse, ali se nije snašao ispred Ljorisa, te je propala najbolja prilika. U poslednjim trenucima utakmica Kurt Zuma je napravio ogromnu grešku, ali se Lo Selso spetljao i nije uspeo da je pretvori u gol, pa se meč završio 0:0.

Čelsi je trenutno na trećem mestu Premijer lige sa 19 bodova, dok Totenhem drži čelo tabele sa dva poena više. U narednom kolu Čelsi gostuje Lidsu, a Totenhem u derbiju Severnog Londona dočekuje Arsenal.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading