CRNO-BELA RAPSODIJA: Moćni Partizan zgazio TSC, dominacija Holendera i Sume!

Autor:

Sport

29.11.2020

17:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Partizana deklasirali su TSC u Senti sa 4:0 u derbiju 16. kola Linglong Superlige Srbije.

RepublikaFoto: FK Partizan
Dvostruki strelac Filip Holender

Na gradskom stadionu u Senti videli smo ubedljivo najbolji "parni valjak" od dolaska Aleksandra Stanojevića na mesto šefa stručnog štaba.

Ovo je prva pobeda kluba iz Humske protiv ekipe Zoltana Saba, pošto je prethodna dva puta bilo nerešeno. Tada je TSC prvi stizao do prednosti i pošteno mučio "parni valjak", što sada nije bio slučaj.

Iako je domaćin imao posed i loptu u nogama, jednostavno nije znao šta će sa njom, dok su gosti strpljivo čekali priliku da ugroze Nenada Filipovića i išli iz šanse u šansu.

Tako je bilo posle samo dva minuta igre, kada je Holender izašao pred golmana TSC-a, ali je šutirao pravo u njega. Onda je zapretio i Stevanović, koji je izbacio dvojicu čuvara, pa kao mađaraski reprezentativac došao u situaciju "jedan na jedan", ali je ponovo na pravom mestu bio 33-godišnji Užičanin.

Prvu priliku TSC je imao sredinom prvog poluvremena, kada je Jug Stanojev pokušao da lobuje Stojkovića, ali je bio neprecizan. Samo nekoliko momenata kasnije zatresla se mreža, ali ekipe iz Bačke Topole. Holender je dobio dubinsku loptu, pobegao Goranu Antoniću i rutinski matirao golmana domaćih.

RepublikaFoto: Starsport
Može da bude zadovoljan... Aleksandar Stanojević

U narednih pet minuta gosti su imali tri šanse i pravo je čudo kako prednost nije uvećana. Prvo je probao Asano, posle novog kiksa Antonića, pa je opet Japanac bio u prilici, a na kraju ni Vujačić glavom nije uspeo da loptu pošalje u mrežu. Do kraja prvog poluvremena istakao se i Vladimir Stojković, koji "paradom" zaustavio šut sa distance Milićevića.

Tokom drugog poluvremena igralo se u sjajnom tempu i zaista je prava šteta što navijači nisu s tribina mogli da prate ovaj okršaj. Asano je na otvaranju promašio treći zicer, a potom je dve prilike imao Aleksandar Šćekić. Na drugoj strani je odgovorio Nenad Lukić, najjače oružje TSC-a, ali je Stojković lako ukrotio njegov udarac. Dobro su crno-beli zatvorili napadača koji je do sada postigao devet golova i koji je prvi strelac TSC-a.

Stanojevićeva izmena u 61. minutu, kada je izveo iz igre Natha i Stevanovića, a uveo Sumu i Jojića, bila je prelomna za dalji tok. Samo pet sekundi pošto je kročio na teren, Suma je postigao gol, posle pasa Holendera, a u akciji je učestvovao i Jojić. Ni 60 sekundi nije prošlo, a ponovo je Filipović vadio loptu iz mreže. Ovog puta je Suma asistira, a Filip Holender postigao svoj drugi gol na ovo meču, a treći u crno-belom dresu.

Mučila se odbrana TSC-a nakon dva brza gola gostiju, a u 69. minutu nastavila se revija promašaja Takume Asana, kojoj je došao kraj u 72. minutu. Japanac je konačno uspeo da zatrese mrežu i dođe do svog osmog gola u šampionatu, čime je i bil stavljena tačka kada su u pitanju uzbuđenja na utakmici u Senti.

U narednom kolu Partizan dočekuje Čukarički, dok će TSC gostovati Javoru.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading