MILORAD KOSANOVIĆ ZA SRPSKI TELEGRAF OTKRIO KO JE PRVI REKAO DA JE DEKI POSEBAN MLADI IGRAČ: Dejan mora da bude strpljiv i smiren, u Zvezdi nije dovoljno samo da pobeđuješ!

Autor:

Sport

28.11.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda je pobedom nad Gentom u Belgiji (2:0) došla na korak od plasmana u narednu fazu Lige Evrope. Moralo bi da se dogodi svetsko čudo da izabranici Dejana Stankovića ispuste lepu prednost ispred Slovana, a računica je jasna - Ne sme se dogoditi poraz od 4:0 ili više u Liberecu. Naravno pre toga, Hofenhajm mora da bude bolji od crveno-belih na Marakani, a da Česi savladaju Gent u gostima. Šampion Srbije ponovo je oduševio svojom igrom, a svoj sud u razgovoru za Srpski telegraf izneo je iskusni fudbalski stručnjak Milorad Kosanović (69).

RepublikaFoto: Starsport
Milorad Kosanović

* Trenirali ste Dejana Stankovića, kako sada gledate na njegove početke na klupi nekadašnjeg prvaka Evrope i sveta?

- Pravi trener se postaje godinama, ne možeš sakriti ništa u fudbalu i od očiju gledalaca. Formula je jasna, ako si dobar trener, ti ćeš trajati i napredovati, a ako ne valjaš, onda će to svima biti jasno i bolje promeni profesiju. Kao što sam rekao, Dekiju ide dobro, ali tek je na početku - ističe popularni Miša.

* Ipak, stari vuk zamera nešto svom nekadašnjem pulenu i smatra da to treba što brže da popravi...

- Dejan nije glup, ali ni lud. Jedino što mu zameram da mora da bude malo strpljiviji i smireniji. Ne može toliko brzo da plane u pojedinim situacijama, razumem ga, on voli klub i rade ga emocije, ali mora ponekad da zna da stane na loptu - rekao je čovek koji je Crvenu zvezdu vodio u dva navrata.

RepublikaFoto: Starsport
Kratak fitilj...

* Kako Vam se sviđa igra crveno-belih u Evropi, deluje da je Dejan Stanković naštimao tim?

- Sad je počeo da ulazi u igru koja ima smisla, naravno bilo je potrebno vreme da se svi uigraju. Ben i Katai vode ekipu, ali Dejanov najveći plus je što je probudio Ivanića. U Zvezdi nije dovoljno da pobeđuješ, već moraš i da igraš dobro - smatra iskusni trener.

RepublikaFoto: Starsport
Slavlje fudbalera Crvene zvezde posle gola Milunovića u Gentu

* Koliko Crvena zvezda može u Evropi ove sezone i šta je potrebno za veći uspeh u ovom takmičenju?

- Kao i svuda biće problema u evropskim utakmicama, ukoliko se ne dovedu pojačanja. Takođe nadam se da će mladi igrači i dalje dobijati priliku, možda je i bolje da oni igraju. Ja se nadam i želim im što veći uspeh u Evropi - podvukao je Kosan.

Milorad Kosanović: Džaja mi je rekao da obratim pažnju na Dekija!

Prisetio se nekadašnji trener Crvene zvezde priprema u Surdulici i tada 20-godišnjeg Dejana Stankovića i otkrio ko je među prvima pohvalio Dekija.

RepublikaFoto: Starsport
Milorad Kosanović

- Ja sam sa Malte došao da treniram Crvenu zvezdu i kada smo otputovali na pripreme u Surdulicu, prišao mi je Dragan Džajić. Tada mi je rekao da obratim pažnju posebno na mladog Dejana Stankovića i Pericu Ognjenovića.

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Stanković i Perica Ognjenović

Kasnije tokom sezone, Džaja me je pitao kako mi se njih dvojica čine i ja sam mu samo kratko rekao "Da su svi kao oni, gde bi nam kraj bio" - zaključio je Milorad Kosanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading