Crvena zvezda PRETENDUJE NA BOLJE: Pogledajte KAKO četa Dejana Stankovića može I DO PRVOG MESTA!

Autor:

Sport

26.11.2020

21:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evo kako Zvezda može do prvog mesta u grupi.

RepublikaFoto: Starsport
FK Crvena zvezda

Šampion Srbije sa tri vezane pobede napravio je veliki korak u Ligi Evrope.

Savladavši Gent u Belgiji (2:0) Crvena zvezda je upisala treći uzastopni trijumf u grupnoj fazi Lige Evrope i suštinski obezbedila proleće na internacionalnoj pozornici.

Izabranici Dejana Stankovića posle četiri kola imaju devet bodova i samo još teorija ih deli od plasmana u šesnaestinu finala, a posle niza sjajnih rezultata šampion Srbije došao je u situaciju da bi eventualnom pobedom u narednom kolu nad Hofenhajmom mogao da uđe u borbu za lidersku poziciju u grupi L.

[Zvezda postaje evropski bauk (VIDEO)]
Zvezda postaje evropski bauk (VIDEO)

Da bi Zvezda evropsko proleće dočekala na prvom mestu neophodno je da savlada Hofenhajm u Beogradu makar identičnim rezultatom kojim su Nemci slavili u prvom kolu (2:0), a posao bi znatno olakšala ubedljivija pobeda.

Ukoliko crveno-beli pobede istim rezultatom, a broj bodova ostane izjednačen posle šestog kola, pitanje lidera će odlučiti gol razlika, dok će u slučaju trijumfa sa tri gola razlike u petom kolu, srpski klub potom imati zadatak da protiv Libereca očuva korak u odnosu na Hofenhajm koji će odmeriti snage sa prežaljenim Gentom.

 

Ukoliko rasplet ne krene po planu, Zvezdi bi proleće mogao da uskrati samo neverovatan scenario - da Beograđani u oba naredna susreta ostanu praznih šaka, a da Liberec savlada Gent i potom na svom terenu nanese poraz crveno-belima ubedljiviji nego što je šampion Srbije upisao u Beogradu (5:1). Naravno, takva situacija u ovom trenutku deluje praktično nemoguće, ako se u obzir uzmu sve okolnosti i trenutna forma ekipa u grupi L, prenosi "B92".

Plasmanom u nokaut fazu Lige Evrope tim Dejana Stankovića bi ponovio uspeh od pre tri sezone kad je pod vođstvom Vladana Milojevića stigao među 32 tima gde je eliminisan od CSKA.

LIGA EVROPE – 4. KOLO

GRUPA L

Gent – Crvena zvezda 0:2 (Petrović 1, Milunović 58)

Liberec – Hofenhajm 0:2 (Baumgartner 77, Kramarić 89)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading